Noviteti koji pričaju o 100. godišnjoj tradiciji

Calligaris je proslavio 100 godina i predstavio novitete koji spajaju tradiciju i suvremenost

Sve je počelo s jednim stolcem. Naime, 1923. Antonio Calligaris i njegov mali sin Romeo, naoružani drvom, blanjom, strašću i preciznošću, izradili su u svojoj maloj radionici u Manzanu u Italiji stolac. Nazvali su ga Marocca. Svi su se divili čvrstoći, preciznosti, udobnosti, kvaliteti… Narudžbe su počele stizati iz okolnih mjesta, a ubrzo iz cijele regije, Italije, pa i okolnih zemalja… Jasno je da je Marocca postala hit.

U to zlatno doba svi u selu počeli su raditi za obitelj Calligaris. Od šegrta za bojanje slame, do žena čiji su vješti prsti pleli slamnata sjedala.

U Calligarisu kažu da im je taj stolac otvorio put i omogućio da danas dođu do treće generacije Calligarisa te do stogodišnjeg putovanja koje je od male stolarske proizvodnje preraslo u veliku međunarodnu tvrtku kakva je danas.

Osim Marocce još jedan stolac je iznimno važan za taj rani period tvrtke. Vienna, stolac sa svojim karakterističnim zakrivljenim dizajnom, donio je novost u načinu obrade drva koje je po prvi put tretirano s parom.

Poštujući tradiciju, inovativnost tehnologije izrade, pažnju prema konceptu suvremenog življenja, Calligaris je predstavio novitete koje spajaju prošlost sa sadašnjošću – tradicionalne vrijednosti sa suvremenom estetikom i funkcionalnošću doma.

I tako je nastao novi stolac Adèl – kao podsjetnik na Maroccu i Viennu, ali i ostale poznate Calligarisove komade namještaja.

Među Calligarisovim bestsellerima su i stolovi s mehanizmima za rasklapanje. Kako bi proslavili okruglu obljetnicu, Calligaris je predstavio nova dva praktična i atraktivna stola Apian i Orbital.

Carv police, Universal komoda, Lake visoki ladičar… samo su još neki od noviteta, a svi oni uskoro stižu u Calligarisov showroom u Frankopanskoj 12 u Zagrebu te u Meblo Trade salone diljem Hrvatske.

Uživajte u fotografijama noviteta…