Najljepši mali piknik seli na Rokov perivoj

Divno je ležati na dekici, uživati u ukusnim zalogajima, upušteno pričati uz svijeće i lampice, uživati u zajedničkim trenucima… s pogledom na grad. Počinje Mali piknik

Save the date. Svakog petka od 21. srpnja do 11. kolovoza moći ćete uživati u jednom od najposebnijih zagrebačkih evenata – Malom pikniku.

Naime, nakon niza godina održavanja u parku Bele IV, zbog obnove bivše zgrade Državnog hidrometeorološkog zavoda Mali piknik seli u jednu od najljepših gradskih zelenih oaza, Rokov perivoj.

Tamo će ponovno okupiti sretne ljude i male lokalne proizvođače, uz pregršt finih poslastica i posebnih trenutaka. Prve ovogodišnje dekice s pogledom na grad čekaju vas ispod krošnji Rokovog perivoja 21. srpnja od 18 do 23 sata, nakon čega će Mali piknik nastaviti pričati svoju posebnu ljetnu piknik-priču svakog sljedećeg petka, sve do 11. kolovoza.

Gastro ponuda je, kao i uvijek, u vrijednim rukama nekolicine malih proizvođača s Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih proizvoda.

Za utažiti žeđ tako ćete moći birati između craft pive za svako nepce iz domaće pivovare
FRKA Brewery, ljetnih koktela spravljenih s lokalnim ginom iz Luftbremzer Gin Distillery, raznobojnih Iskrenih vina Matković ili hladno prešanih ekoloških sokova od voća iz vrta OPG-a Korade.

Daljnje istraživanje ljetnih okusa malih lokalnih proizvođača vodit će vas kroz opcije delikatesnih kozjih i kravljih sireva te tradicionalnih prgica, krumpiruša, bučnica i povrtnih popečaka i domaćih sourdough peciva i heljdinih kreksića, hummus i tahini namaza,
savijača odručno vučenog tijesta s jabukama i šljivama te pita od prhkog tijesta sa sezonskim voćem.

Mali piknik ima isključivo vegetarijansku ponudu, a za veganske i bezglutenske opcije provjerite s proizvođačima na licu mjesta. Sve namirnice su iz lokalnog i održivog izvora, a događanje je bez plastike. Jedno je sigurno, uz sve što ovdje isprobate i kupite dobit ćete i veliko hvala što birate lokalno i podržavate male proizvođače i njihovu održivu
priču, što direktnije!

Ulaz je slobodan, a sve što trebate ponijeti sa sobom je dobro raspoloženje! U slučaju kiše, Mali piknik se odgađa za subotu.

Uživajte u fotografijama atmosfere s Malog piknika koju su snimili Sanjin Kaštelan, Niko Goga, Borut Planinc, Roko Bahat.