Hrvatski stol među 4 najinovativnija proizvoda u Europi

Nakon German Innovation Awardsa, Iconic, BIGSEE te A’Desing Awardsa, hrvatski brend uredskog namještaja movo finalist je nagrade DesignEuropa Awards u kategoriji industrijskog dizajna

Dobre vijesti dolaze iz tvrtke Sobočan. Njihov The Performer, jedan od modela movo premium transformabilnog uredskog namještaja, odabran je među četiri finalista ovogodišnje nagrade DesignEuropa Awards u kategoriji industrijskog dizajna.

Ovu vrijednu nagradu, svake dvije godine, dodjeljuje Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO). Ove je godine za nagradu konkuriralo 700 prijava i nominacija iz 43 zemlje, dok je movo jedini hrvatski predstavnik u iznimnoj konkurenciji.

U obrazloženju odluke o finalistima, navodi se kako postavljaju nove standarde u industrijskom dizajnu uz poštivanje načela održivosti.

Model THE PERFORMER najkompaktniji je model u cijeloj kolekciji, visine samo 81 cm. Njegov koncept podsjeća na “švicarski nožić”, gdje se svaka njegova ploha rasklapanjem pretvara u određenu funkciju – kao npr. ploha za rad, ladica, ormar za registratore, pretinac za olovke i pretinac za smještaj električnih priključaka.

Njegovu osnovnu strukturu čini metalni okvir unutar kojeg su organizirane razne jedinice za pohranu. Izvana je obložen bijelim iveralom, koji zaobljenim uglovima ublažava uglastu formu elementa i čini ga prijatnijim za rukovanje. Cijeli element izrazito je suvremenog i nenametljivog dizajna, a drveni dekor unutar elementa daje mu dodatni karakter.

No, osim modela The Performer i ostali modeli su vrlo praktični i zanimljivi. Evo i fotogalerije s ostalim movo proizvodima.