Punta Skala otvorila 5 novih luksuznih vila. Zavirimo…

Falkensteiner Resort Punta Skala ovu je sezonu dočekao s još 5 luksuznih vila. Arhitekt Stephan Varyja iz Labvert Architecture & Design ispričao nam je o projektu

Vile u luksuznim rezortima uvijek plijene našu pažnju, zato vas s veseljem vodimo u nove vile u sklopu Falkensteiner Resorta Punta Skala nedaleko od Zadra. Svaka vila može primiti do 7 osoba, prostire se na 200 m2, ima privatni mediteranski vrt i grijani bazen od 40 m2.

Vile su inspirirane Mediteranom, a korištene su nenametljive boje i visokokvalitetni prirodni materijali.

– Glavna inspiracija bila nam je zapanjujuće prirodno okruženje unutar kojeg se vile nalaze. Htjeli smo odati počast jedinstvenoj dalmatinskoj topografiji i Jadranskom moru – kaže arhitekt Stephan Varyja iz Labvert Architecture & Design iz Beča koji potpisuje arhitektonsko rješenje Luxury Villas Punta Skala, dok je za unutarnje uređenje zaslužan tim Bea Interiors Design.

– Prilikom projektiranja nastojali smo stvoriti ugodan i zaštićen interijer s glatkim prijelazima između unutarnjih i vanjskih životnih prostora. Središnji element dizajna su dvokatni stupovi postavljeni ispred vila koji drže balkon i istaknuti krov pergole kako bi pružili potrebnu hladovinu. Ovi stupovi daju jedan ritam koji također povezuje pet vila u skladnu cjelinu sličnu arkadnoj strukturi – kaže arhitekt.

– Bilo nam je važno stvoriti harmoničnu, mirnu atmosferu u kojoj će se ljudi uistinu moći odmoriti te iskoristiti svoj odmor za opuštanje. Željeli smo da se vile uklope u svoje prirodno stanište jer je povezivanje s prirodom značajno doprinosi osjećaju istinskog odmora. Pogled na more zato zauzima središnje mjesto – kaže arhitekt.

Vile nude maksimalnu privatnost s jedne i sve pogodnosti koje nudi resort Punta Skala s druge strane.

Goste će na dolasku dočekati pjenušac, na raspolaganju su im usluge dadilje, čuvanje pasa i privatni trener, najam automobila, broda ili sportske opreme, personalizirani izleti, organizirani transferi ili pak najam limuzine…

Evo i slika interijera…