Martina Banožić ima novu kolekciju tkanina za tapeciranje namještaja

Nova kolekcija tekstila inspirirana je hrvatskim otocima i primorjem, a može se naručiti u indoor i outdoor varijanti za tapeciranje fotelja, uzglavlja kreveta, jastuka, taburea… te uskladiti s tapetama, slikama, zavjesama, stolnjacima, ubrusima…

Detalji čine razliku. I upravo zato volimo kada interijeri imaju neki svoj osobni pečat. I zato dobra vijest – dizajnerica Martina Banožić napravila je novu kolekciju indoor i outdoor tkanina koje vrlo lako možete personalizirati i s njima napraviti vrlo poseban autorski interijer.

Kolekcija tkanina se sastoji od 3 apstraktna uzorka inspirirana hrvatskim otocima i primorjem. Boje korištene u kolekciji kreću se od neutralnih tonova, poput bež, sive i crne do tipično mediteranskih nijansi poput maslinasto zelene, modro plave, terracotte, boje pijeska i žarko žute.

Cijela kolekcija može se personalizirati i biti u potpunosti po mjeri svakog prostora. Dakle, sami prema vlastitim željama možete odrediti veličinu motiva, promjenu boje i vrstu tkanine na koju se printa uzorak, a s obzirom da Martina Banožić radi i tapete te tekstilne slike, prostor možete estetski ujednačiti. To može biti vrlo zanimljivo vlasnicima hotela, vila, kuća za odmor i apartmana jer se prostor može estetski uskladiti, personalizirati i brendirati.

– U ponudi imamo pamuk i poliester. Ovisno o namjeni, neke tkanine su prikladnije za izradu dekora poput ukrasnih jastučića i zavjesa, a neke malo deblje gramature te otpornije na mehanička oštećenja izvrstan su odabir za tapeciranje namještaja i namještaj za vani – ispričala je dizajnerica Martina Banožić te objasnila kako kombinirati uzorke.

– Sitnijim uzorkom u svjetlijim tonovima postići ćete decentniji dojam i nježnost, dok povećanjem istog motiva u kontrastima boja možemo naglasiti određeni komad namještaja, poput fotelje ili jastuka i time podići neutralne boje koje prevladavaju u interijeru bez puno rizika – ispričala je Martina.

– Pri odabiru tkanine jako je bitno uzeti u obzir trajnost i održavanje. Zato je moj savjet da ne birate tkanine samo po boji i cijeni, nego po sastavu načinu na koji će se upotrebljavati.

Odabir tkanine za tapeciranje u svakom slučaju nije aktivnost na kojoj želite uštedjeti jer je cilj da tapecirani komad traje što dulje i da izgleda što duže atraktivno. Zato je moj savjet da birate kvalitetne i bezvremenske uzorke koji će dugo izgledati atraktivno u vašem dnevnom boravku ili spavaćoj sobi i tonski biti usklađeni s ostatkom prostora.

Upoznajte novu Island kolekciju i nove boje.

Mari

Rava

Silba