Calligaris na Indizajnu slavi 100. godina

Sneak peek na štand Calligarisa na Indizajnu. Hvala Meblo Trade i Calligaris što ste nam dopustili da prvi zavirimo u izgled i novitete Calligarisa

Kada dođeš u situaciju da slaviš 100. rođendan – onda uistinu imaš razloga za slavlje. Cijelu godinu ne samo da možeš, nego i trebaš slaviti. Upravo to radi Calligaris, talijanski brend namještaja koji ove godine slavi svoju stotu obljetnicu i to slaveći tradiciju, pedantnost, predanost, inovativnost… odnosno, sve ono što ga je učinilo da od jedne male stolarske radionice u mjestu Manzano u regiji Friuli u Italiji, postane svjetski brend.

Fascinantna je transformacija brenda u 100 godina. Od stolarske radnje tate i sina Calligaris do uključivanja rodbine, susjeda i svih mogućih stanovnika u Manzanu i okolici u proizvodnju stolaca, do moćne multinacionalne grupacije koja u svojem portfelju ima još nekoliko poznatih talijanskih brendova namještaja i rasvjete.

Ovako je to nekako izgledalo 1950-ih u Manzanu… baš kao na ilustraciji poznatog talijanskog slikara Tonina Cragnolinija koji je jednom prilikom, fasciniran umijećem Calligarisa, napravio ovu ilustraciju.

No, ova godina u Calligarisu nije samo godina prisjećanja na prošle dane i komade namještaja koji su obilježili povijest brenda.

Calligaris je povodom 100. obljetnice pripremio i niz noviteta koji su utemeljeni upravo na tradiciji i inovativnosti.

Jedna od zvijezda nove kolekcije koju ćete imati prilike vidjeti i na sajmu Indizajn koji se održava od petka do nedjelje u Areni Zagreb je Calligarisov stol Breeze. Baza stola je stiliziran logo Calligarisa, nastao povodom 100. obljetnice brenda.

Dva ovalna pomalo krivudava prstena simboliziraju život. Ponekad krivudav, ali i dalje savršen.

Zvijezda su i stolice Adel koje svoju inspiraciju vuku u Calligarisovoj stolici Vienna iz 1950. godine.

Adel je dostupna u dvije varijante – kao tapeciran stolac ili s ratanom, a zajednička crta obje je udobnost, elegancija i zanatska preciznost.

Za stotu godišnjicu Calligaris je predstavio i novi poličar Carv, tepih Curved, sofu Wave u novoj tkanini Belinda kao i nove obrade keramičkih ploča stolova i komoda.

Btw povodom Indizajn sajma, Meblo Trade pripremio je popuste od 20 posto na kompletan Calligaris asortiman namještaja i asesoara. Akcija počinje danas 5. listopada, a traje do 15. listopada. Evo linka na akciju.

A kako će sve to izgledati uživo na sajmu Indizajn možete pogledati na vizualizacijama izložbenog prostora kojeg smo dobili uz ljubaznost Meblo Tradea i Calligarisa.

Sneak peek na fotke sajma…

I za kraj, jedna poslastica za ljubitelje povijesti. Pogledajte kako se moda stolaca tijekom godina mijenjala i upoznajte Calligarisove bestsellere tijekom 100 godina.