Laboratorij zabave ima najljepši adventski kalendar. Znamo kako ga napraviti

Ako još niste napravili adventski kalendar još stignete. Jednostavan je, low cost, super izgleda, a zabava je i za velike i male. Hvala curama iz Laboratorija zabave na ‘how to’ ideji

Piše: Petra Švarc

U ovoj neobičnoj i nepredvidivoj godini u kojoj nam nevidljivi Grinč pošto-poto nastoji ukrasti Advent, Božić i Novu godinu (ali mi se ne damo!), male kućne radosti i rituali još su nam draži nego inače. Želimo se ušuškati, ugoditi si, osvijetliti si tmurne i hladne zimske dane, razveseliti najmlađe, ali i sebe. Kreativnost je u punom pogonu, rad rukama doslovno liječi, a djeca obožavaju DIY aktivnosti! Sve to Dijana Zorić i Ana Grzunov iz Laboratorija zabave jako dobro znaju i provode u djelo već 8 radosnih godina. Ovog Adventa napravile su najljepši adventski kalendar, a nama su otkrile sve tajne i trikove pomoću kojih ga je jednostavno i lako napraviti doma!

Kako nam je ispričala Ana, u Labu zadužena za sve njihove sjajne DIY projekte i jedinstvene rukotvorine, ove je godine poželjela nešto drugačiji kalendar od onih koji su dostupni u trgovinama. Za svoju je djevojčicu htjela napraviti nešto interaktivno, ali i upotrebljivo i nakon Božića. Nabavila je kvalitetan tanki karton, nalik onomu od kojih se izrađuju vizitke, pripremila „pištolj“ s vrućim ljepilom, te uz pomoć rezača za karton i preciznog skalpela krenula izrezivati elemente za svoje zimsko selo s 25 kućica – svaku za po jedan dan Adventa.

Šablonu je pronašla na Internetu, isprintala je i rezuckanje je moglo početi. Nakon što je kućice pospajala, rasporedila ih je na podlogu, dodala figurice seoskih životinja, pokoji borić (nabavila ih je u Ikei) i upalila lampice. I čarolija je zasjala usred dnevne sobe, na radost svih ukućana, a naročito na radost malene Liv!

A osim ovog predivnog adventskog kalendara, u Laboratoriju zabave osmislili su i zimski Lab Zab Box – sjajan novi proizvod koji donosi najbolju, najkreativniju i najpametniju zabavu za djecu raznih uzrasta. Dolazi u tri modela: za bebe i djecu do 3 godine, za djecu od 3 do 6 godina i za školarce od 6 do 13 godina. U svakoj kutiji možete pronaći aktivnosti, materijale i upute za izradu vlastitog kućnog kazališta, zabavne diorame ili nježne podne priče za najmlađe.

Tu su i različite maštovite igre, ali i fun facts o zimi koje se nalaze na e-booku kojemu pristupate putem QR koda. Razveselit će vas i priča u digitalnom obliku koju pripovijeda neponovljiva storytellerica Dijana. Stoga, ako još niste osmislili božićne poklone za vaše najmlađe, naša najtoplija preporuka je da svakako posjetite novi webshop Laboratorija zabave (www.labzabshop.com) i ovog Božića darujete na malo drugačiji način.

I za kraj evo i pdf-a sa šablonom kućica:

Chrismtas-pdf-houses