Kako urediti mali balkon?

Sklopivi stol i stolce te viseća ležaljka, spas su za mali balkon, preporučuju stručnjaci iz Lesnine

Jeste li bili u Rimu? Uz sve moguće znamenitosti i gastronomiju, jedna od stvari koja me apsolutno oduševila je što svi, ali baš svi imaju savršeno uređene balkone. Bez obzira radi li se o raskošnoj krovnoj terasi penthousea ili o malom balkončiću u predgrađu – sve je zeleno, ugodno i divno uređeno. Mali komadić raja.

I mali balkon može izgledati jako atraktivno ako ga ukrasite zelenilom i kutkom za sjedenje i uživanje.

– Kvadratura nikako ne bi trebala predstavljati ograničenje u stvaranju prave male gradske oaze. Važno je samo urediti prostor prema vlastitim životnim navikama i potrebama, kažu stručnjaci iz Lesnine. Kada definiramo glavnu namjenu prostora, kreće odabir ključnih komada namještaja.

– Ljubitelji kave će iskoristiti balkon za ispijanje omiljenog napitka. Sklopivi stol i stolice čine savršen balkonski set koji u potpunosti iskorištava prostor i lako se skladišti. Osim što je potrebno odabrati namještaj manjih dimenzija, njegovim pozicioniranjem uza zid ili ogradu postiže se prostranost.

Želimo li da balkon postane kutak za uživanje i odmor uz dobro štivo i čašu omiljenog pića, dodatkom ležaljke postići ćemo željeno. Viseće fotelje ili one na stalku, predstavljaju zonu udobnosti za kojom će se svi boriti za par trenutaka više.

Detalji poput lampica, zanimljivih tegli za cvijeće, jastučića za sjedenje ili samo za ukras, kao i mnoge druge vrtne dekoracije uvijek su dobrodošle. No, bitno je pripaziti na količinu detalja jer puno detalja može rezultirati pretrpanošću. Manje je uvijek više – poručuju iz Lesnine.