Bravo ljudi! Iverpan je napravio i donirao namještaj za 3 vrtića stradala u potresu

Tri zagrebačka vrtića stradala u potresu dobila su multifunkcionalni i ekološki namještaj. Bravo stolarima, dizajnerima, projektantima i tvrtki Iverpan koja je dala sav potreban materijal i organizirala ovaj humanitarni projekt

Neki ljudi imaju veliko srce i znaju da trebaju pomoći, bez obzira što ih to nitko nije tražio. Danas vam pričamo o takvim ljudima i jednom humanitarnom projektu Živim u bojama.

Naime, mnogi su već zaboravili zagrebački potres, a djeca diljem Zagreba i dalje ne mogu u svoje vrtiće i škole.

No, tvrtka Iverpan koja se bavi prodajom materijala za izradu namještaja, nije zaboravila i odlučila je pomoći.

Okupili su dizajnere, stolare i projektante iz cijele Hrvatske te odlučili napraviti novi funkcionalan namještaj za vrtiće koji su najviše stradali u potresu.

Okupili su tri tima projektanata, dizajnera i stolara te odlučili pomoći vrtićima Markuševec, Izvor i Iskrica koji su pretrpjeli najveća oštećenja.

Njihovi ravnatelji su se izjasnili da su im u vrtićkim grupama najpotrebnije garderobe, pregrade, stolovi i stolice te elementi za igru i odmor.

– Ni u najluđim snovima nisam sanjao da će naš vrtić dobiti ovakve komade namještaja i ovaj projekt potvrđuje kako kreativnost hrvatskog gospodarstva postoji i izvan IT sektora. Pametni dizajn elemenata omogućit će nam da ih maksimalno iskoristimo i kreativno rasporedimo po prostoru, a ekološki materijal od kojih su izrađeni bit će lak za održavanje i neće narušavati dječje zdravlje – nije jučer skrivao oduševljenje ravnatelj dječjeg vrtića Izvor Krešo Tomljenović.

Tri dizajnersko-stolarska tima osmislili su višenamjenske komade namještaja koje će djeca i odgajatelji moći koristiti na razne načine.

To su istovremeno višenamjenski komadi namještaja koji štede prostor i mogu biti pomični paravani, didaktičke igračke, mjesto za hranjenje i spremište. Namještaj je rađen od novog ekološkog materijala MDF-a u boji koji nastaje prešanjem drvenih vlakana i netoksičnih pigmenata boje vidljivih u cijelom presjeku ploče.

Odlučili smo pokrenuti ovaj humanitarni projekt kako bi unijeli malo boje i razveselili djecu koja su doživjela nemali stres nakon zagrebačkog potresa. Ujedno smo im željeli omogućiti da zahvaljujući kreativnim interijerskim rješenjima, imaju više sadržaja i prostora u svojim grupama – navodi Mladen Jambrović, direktor Iverpana.

Projekt Živim u bojama obuhvatio je u prvom krugu ukupno 60-ak djece kroz tri vrtićke grupe, a u planu je njegov nastavak uređenjem još nekih institucija kao što su dječje bolnice i starački domovi.

Bravo ljudi.

A sada pogledajte kakav divan i kreativni namještaj su napravili djeci… Ovakav namještaj želimo. Bravo!