A sada vaše uskrsne dekoracije. Hvala vam

Pomalo počinje jedna nova divna tradicija, a to je da ovdje zajedno dijelimo radost dekoriranja i ukrašavanja doma za blagdane. Ovo su vaše pisanice i vaši odlični savjeti za idući Uskrs. Sretno svima

Nina s bloga Just Nina mi piše: Bok Boba, ove sam se godine po prvi put upustila u dekoriranje stana s dolaskom uskrsih blagdana. Ne znam hoćeš li i sada objavljivati nešto slično oko dekora kao i za Božić, ali ja ti svejedno šaljem moje uratke.

Nina Francetić

Iz drugog dijela Hrvatske, dizajner Boris Ružić šalje mi slike svoj uskrsnog stola i piše Sretan Vozan.

Boris Ružić

Arhitektica Kora Demel Zadro, također. Uz čestitku ide i slika njezinog uskrsnog stola…

Kora Demel Zadro

Sretna sam. Zaista me poznajete i znate da me takve stvari jako vesele. I zato sam presretna što je posve neplanirano nakon što sam vam pokazala svoj uskrsni stol, nastala i ova galerija vaših predivnih dekoracija za Uskrs, ali i razni korisni savjeti koje ću isprobati iduće godine.

Tanja Ostović

Naime, uz tekst o svojim neuspješnjoj akciji bojanja jaja, pomalo sramežljivo sam vas pozvala da mi šaljete svoje dekoracije.

Nada Hrstić Djurić

Osim predivnih fotografija i ideja, saznala sam gomilu dobrih savjeta kako skuhati jaja, a da ne puknu, te kako ih obojati prirodnim bojama, a da to stvarno bude uspješno…

Daniela Drčec

Savjet broj 1 – kuhanje jaja. Prije kuhanja, jaja nemojte držati u hladnjaku barem par sati. Ako je moguće, nabavite domaća jaja, a ako nije, kuhajte ih polako, za početak neka prvih pola sata samo stoje u hladnoj vodi. U vodu stavite šaku soli. Da soli, ne octa. Ocat je za izbjeljivanje jaja i fiksiranje boje, ali s njim oprezno jer stanjuje ljusku jajeta.

Martina Podrug

Savjet broj 2 – bojanje s prirodnim bojama. Plava jaja.

Darija Ćubela

Crveni kupus je čudo. Pogledajte kako se samo s namakanjem u boji mogu dobiti odlične kombinacije boja… Savjet je dakle, crveni kupus izrezati i kuhati ga pola sata. Nakon toga jaja staviti u vodu u kojoj se kuhao. Nakon sat vremena, jaja će poprimiti svjetlo plavu boju, a što ih dulje držite jaja će biti tamnije boje. Za različite intenzitete boja, vadite ih svakih sat vremena. Ovako jaja izgledaju nakon cijele noći provedene u boji.

Savjet broj 3 – bojanje s vinom.

Suzana Vrban

Ako želite jaja sa sjajnim efektom, onda ih preko noći pustite u crnom vinu. Alkohol će se preko noći pretvoriti u kristaliće i na jajima stvoriti zanimljiv sjajni efekt. Druga varijanta je da jaja pošpricate sa zlatnom bojom za kolače.

Savjet broj 4 – old school.

Ako želite jaja kao što su radile naše bake, onda tijekom godine skupljajte ljuske crvenog luka. Jaja možete kuhati zajedno s ljuskama ili odvojeno, pa ih bojati na “hladno”.

Ste Ste Muller

Dekorirajte ih s listićima djeteline ili cvijeća, tako da jaja prije kuhanja zavežete u najlonku, a ako želite da budu sjajna, premažite ih pancetom ili uljem.

Neki od vas pravi su majstori prirodnog bojanja, a fotografkinja Marija Gašparović napravila nam je mali šalabahter u kojem piše točno kako se s kojom mješavinom postiže koji efekt.

Neki od vas farbali su jaja s pjenom za brijanje i jestivim bojama za kolače te tako dobili šarene, raznobojne efekte. Neki su i od razbijenih jaja napravili divne instalacije…

Valeria Bobinec Stošić

A pogledajte kakve instalacije su neki napravili za svoje mališane…

Martina Podrug

Hvala vam svima i sretan Uskrs. Btw jedva čekam Božić da vidim s čim ćete me opet razveseliti. A sada dekoracije mojih dragih čitateljica i čitatelja… Uživajte.