Zeiss – brend kojeg obožavaju Nobelovci. Od sada u Zagrebu

Čak 35 dobitnika Nobelove nagrade koristilo je upravo njihove leće u svojim istraživanjima, a Charles Darwin posebno je tražio Zeissov mikroskop za svoj rad. Zeissove leće pomogle su i Claudeu Monetu koji je pred kraj života patio od katarakte i ubrzano je gubio vid, da naslika Lopoče, svoju vjerojatno najpoznatiju sliku.

Zašto ovo pričam? Zato što je Zeiss otvorio svoj Vision Center u Zagrebu, na mjestu bivše pošte u Gundulićevoj 8. Radi se o prvom hrvatskom centru ovog tipa koji nudi ne samo vrhunsku kvalitetu usluge i korištenje najsuvremenije tehnologije, nego i cjeloviti pristup vidu te malo drugačije iskustvo.

LUKA SMUK

Kupac u ZEISS Vision Centeru uz pomoć stručnjaka prolazi kroz 8 koraka do naočalnih leća stvorenih prema individualnim potrebama. Pri tome se koriste vrhunskom tehnologijom, poput uređaja VisuFit 1000 koji centriranje okvira i naočalnih leća na licu čini gotovo stopostotno točnim.

LUKA SMUK

Interijer zagrebačkog ZEISS Vision Centera osmislio je njemački arhitekt Elmar Gauggel koji je napravio nekoliko divnih ZEISS centra diljem svijeta i za koje je dobio nekoliko međunarodnih nagrada, među njima i prestižnu Red Dot nagradu.

Interijer zagrebačkog Centra krasi jedna od najdojmljivijih fotografija Zemlje –„Earthrise“, koju je snimio američki astronaut William Anders 1968., tijekom misije Apolla 8 u orbiti Mjeseca, i to upravo ZEISS fotografskom lećom.

LUKA SMUK

BTW između Zeissa i astronomije postoji još puno povezanosti. ZEISS je 1923. godine na krovu svoje tvornice u Njemačkoj otvorio i prvi planetarij na svijetu. Planetarij je i danas otvoren i  godišnje ga posjećuje više od 80 milijuna ljudi.

Uživajte u fotografijama Luke Smuka.