Najbolje ideje nastaju na porodiljnom. Upoznajte Fabrikat

Normalan, ali s malim pomakom. Oduševio nas je hand made namještaj koji nastaje u dvorištu obiteljske kuće u Bujama.

Otišla sam na porodiljni i pala mi je na pamet ideja – baš bi mogla napraviti tapete. Ili prirodnu kozmetiku. Ili napisati knjigu. Ili Dblog. Ili hand made namještaj… Nevjerojatno je koliko uspješnih priča ima sličan početak.

Danas vam predstavljam jednu takvu priču i jedan takav brend – Fabrikat, brend s hand made namještajem kojeg je osmislila Jelena Božić.

– Otišla sam na porodiljni i odlučila da napokon sredimo našu kuću za odmor na Ćićariji. Uređujući je i inspirirajući se, naišla sam na divan drveni stol s metalnim nogama. Kada sam ga pokazala tati, on je rekao, tipično onu mušku: “ma nećeš to valjda kupovati, ja ću ti to napraviti”.

Tata nije po zanimanju stolar i mislila sam si, ma nema šanse da on to napravi. No, prevarila sam se. Tada je baš bio otišao u mirovinu i odjednom je imao vremena. Za par dana napravio je divan stol od metala i drva. Stavila sam to na društvene mreže s ciljem da pohvalim tatu. A kad ono… krenule su narudžbe – prisjetila se Jelena Božić, početaka Fabrikata.

Tada je Jelena bila na prvom porodiljnom dopustu, sada je na drugom. A to razdoblje očito je plodonosno za razne ideje.

– Mama i tata su godinama imali salon namještaja u Bujama i čitav život obiteljski živimo s namještajem i lijepim starima. Desetljećima smo odlazili na sajam u Milano, bili u kontaktu s namještajem izvrsne kvalitete i izrade. S obzirom da smo brat i ja otišli profesionalno nekim drugim putem, falio mi je taj doticaj s namještajem. I onda nam je palo na pamet, hajmo napraviti mali obiteljski brend hand made namještaja. Ja ću pronalaziti ideje, a tata će ih izrađivati – ispričala je Jelena.

I tako je nastao Fabrikat – u radionici obiteljske kuće.

– Na početku smo se odlučili da ćemo napraviti nekoliko modela stolića, polica, regala… koje bi i sami voljeli imati kod kuće. Izradili smo nacrte, doradili proporcije i krenuli u izradu – prisjetila se Jelena.

Radimo i namještaj po mjeri, ali ipak preferiramo gotove proizvode. Zahtjevno je za svaki projekt raditi radioničke nacrte, rješavati tehničke detalje… a i ljudi puno više vole kada imaju nešto gotovo što mogu kupiti – ispričala je Jelena, dodajući kako se cijela obitelj uključila u Fabrikat.

– Tata Edi je zadužen za izradu, nabavu materijala i tehničke detalje, ja sam dizajn i marketing, a moj suprug je dostava i logistika – smije se Jelena.

Btw, jesam li vam rekla da je Jelena opet na porodiljnom? Jesam, da… Tko zna što nam opet sprema…

Uživajte u Fabrikat bestsellerima.