Za sjajnu stvar se nekad valja i posvađati… Vila na Braču.

Sjećate li se kada sam vam pokazala vizualizacije vile na Braču za koju nisam mogla vjerovati da je to 3D? Evo, imamo i slike… Idemo zajedno u tu čaroliju. Vila Bifora i priča o tome kada dvojica brata grade kuću…

Svaki put kada objavljujem vizualizaciju, imam laganu nelagodu. Valjda je to PTSP od prije 10-ak godina kada je bilo jako popularno objavljivati 3D-ove i pisati o čudesima koji će se graditi.

Sjećam se, tada sam bila urednica priloga Nekretnine u Jutarnjem listu i objavljivali smo na stotine zgrada, nebodera, kuća, shopping centara… koji se nikada nisu sagradili.

I zato sam valjda toliko oprezna s 3D-ovima i zato sam s laganom strijepnjom prije par mjeseci objavila priču o vili Bifori na Braču.

Sve je gotovo i sve je spremno za doček gostiju, kaže mi Marijan, vlasnik kuće…

Šalje mi slike i…

Oduševljenje. Kao na vizualizacijama, samo još ljepše… Realnost je ipak nenadmašna…

Pitam ga kako je prošlo?

– Ja sam u početku imao svoju viziju, od svega je ostala samo moja nada, sve je ispalo onako kako je cijenjeni arhitekt, brat isprojektirao – smije se Marijan i nastavlja…

– Od svih zidova vanjskih i unutarnjih koji su ostali u originalnom izgledu, od sredine 19. stoljeća, preko toaleta koji je veličine spavaće sobe, do bazena u kojem nema keramike, sukoba je definitivno bilo. Teško je meni koji se inače bavim kamenom i koji stvaram te radim na Braču prihvatit da mu neko drugi soli pamet, a pogotovo mlađi brat. Ali sada ne žalim ni trenutka, sve što je zamislio bilo je ono pravo – kaže mi Marijan Trutanić, vlasnik vile Bifore koju je projektirao njegov brat Toni Trutanić iz studija Architecturett.

Vila se nalazi u Selcima, na vidikovcu brda Petrovac i zamišljena je kao mala, ali luksuzna kuća za odmor za dvoje ljudi s pomoćnim ležajem za još dvoje.

Villa Bifora sadrži bazen s loungeom, prostorni dnevni boravak s galerijom i bračnim krevetom, kupaonicu s panoramskim pogledom, a u podrumu Ville nalazi se i mala soba za opuštanje.

Predivno ljudi. Moje velike čestitke svima.

A sada i link na tekst s vizualizacijama…