Ova kuća bi mogla postati hit. Brač. Vila Bifora.

Na trenutak sam prestala disati. Predstavljam vam malu kuću od 50-ak kvadrata koju preuređuju dva brata. Jedan je arhitekt, drugi investitor. Evo rezultata…

Sve što se radi s ljubavlju i srcem mora ispasti dobro. Zato vam predstavljam ovu kuću. Naime, kada sam na Facebooku vidjela ovu sliku odmah sam se javila vlasnicima… No, ubrzo je stigao odgovor koji me malo začudio. “Može, naravno, ali kuća nije još završena, ovo su renderi.”

Villa Bifora

Ma nemoguće…

Villa Bifora

Idem gledati malo detaljnije slike i tek nakon malo pažljivijeg gledanja primjećujem jednu nelogičnost i zaključujem da je ovo ipak render…

Villa Bifora

Da, tuš nema odvod.

No, svejedno, pomalo je nevjerojatno koliko je napredovala tehnologija i koliko se vjerno mogu prikazati simulacije u prostoru. Nešto što će se tek dogoditi.

Villa Bifora

– Istina, potrudili smo se. Brat mi je arhitekt i on se jako dao u ovaj projekt, a uskoro za mjesec dana, sve ćemo dovršiti i to će sve izgledati baš kao na ovim vizualizacijama. Ne da mi ništa da mijenjam – smije se Marijan Trutanić, investitor Vile Bifore.

Villa Bifora

Vila se nalazi u Selcu, na vidikovcu brda Petrovaci i zamišljena je kao kuća za odmor za dvoje ljudi s pomoćnim ležajem za još dvoje.

Planirana je kao kuća koja je nenametljiva i koja sjajno korespondira sa svojom 200 godina dugom poviješću.

Villa Bifora

– Želja mi je bila što manje intervenirati u kuću i sačuvati svu njezinu tradiciju i izvornu ljepotu, a opet prilagoditi je 21. stoljeću – objasnio je arhitekt Toni Trutanić.

Villa Bifora

“Kuća u strani”, nekada je bila od plemićke obitelji Didolić. U to doba kuća je bila namijenjena gospodi za opuštanje i odmor. Da, baš kao na ovoj fotografiji iz 1904. godine.

Villa Bifora

– Vila pruža oazu mira, koju, u prvom redu, čini jedinstvena lokacija s koje se pruža specifičan pogled. Za ljetnih večeri ovdje puše lagani vjetar, povjetarac zbog čega je stvarno prava oaza odmora.

Villa Bifora

Od vremena kada je nastala do današnjega dana izgled “Kuće u strani” ostao je originalan, a jedina promjena je kupaonica, dodana sa stražnje zapadne strane – objasnio je arhitekt Toni Trutanić iz studija Architecturett.

Nova Villa Bifora sadrži bazen s loungeom, prostorni dnevni boravak s galerijom i bračnim krevetom, kupaonicu s panoramskim pogledom, a u podrumu Ville nalazi se i mala soba za opuštanje.

Villa Bifora

Jedva čekamo vidjeti kako će sve izgledati kada za mjesec dana bude dovršeno. Do tada još malo vizualizacija koje je izradio Aleksandar Ćopić iz studija Bearded architect.