Vrbani kvart s najviše beauty salona po površini

KAi je predvodnik nove generacije salona koji nudi vrhunsku kozmetiku i ugodan interijer izvan centra grada. Za uređenje salona bila je zadužena dizajnerica Iris Androšević Pinjuh

Selina, V hair, Kanso, Mizu, Natural Beauty, Joy, Beauty House N, Contour, Biomarin, a od nedavno i KAi. Samo su neki od beauty salona na zagrebačkim Vrbanima koji neslužbeno nosi titulu kvarta s najvećim brojem kozmetičko-frizerskih salona po površini kvarta. Naime, nije neka novost da zagrebački kvartovi često imaju puno kozmetičkih i frizerskih salona, no relativna je novost to što i kvartovski saloni izgledaju sve bolje te puno više ulažu u interijer i kvalitetu proizvoda.

Sjećate li se kako su nekada izgledali kvartovski kafići? Oronulo, zapušteno, mračno? Danas to više nije slučaj. Svaki kvart ima barem nekoliko kafića koji izgledaju vrlo lijepo i atraktivno, a čini se da se stvar počinje mijenjati i kada su interijeri frizerskih te kozmetičkih salona u pitanju.

Jedan od kvartova u kojem ima najviše tih “novih” beauty salona u kojem se vodilo računa o interijeru su Vrbani. Danas vas vodimo u jedan salon koji spada u tu novu generaciju salona te pokazuje da i kvartovski saloni bez obzira na veličinu mogu izgledati atraktivno te imati u ponudi vrhunsku kozmetiku.

U srcu Vrbana, u Kuzminečkoj ulici 55, u neposrednoj blizini Point Centra smjestio se Salon KAi Vrbani, brend tvrtke KAi home of beauty.

Za uređenje salona bila je zadužena dizajnerica Iris Androšević Pinjuh, vlasnica Iris design Studija koja kaže da se interijerom željela suptilno prenijeti priču o strasti prema estetici, kvaliteti, bezvremenskoj ljepoti…

– Vodili smo se mišlju da salon nije samo mjesto ljepote, već i oaza estetskog užitka, gdje se tradicija susreće s modernim, stvarajući prostor gdje svaki detalj ima svoju priču. Dizajn interijera prožet je eklektičkim pristupom, gdje se spojila raznovrsnost stilova što je rezultiralo dojmljivim i jedinstvenim ambijentom. Klasika štukatura, zidnih tapeta i profiliranih fronti ormara je prožeta suvremenim elementima, kao što su keramika velikih formata i mikrocement uz moderne obrade zidova glimmerputz tehnikom, stvarajući harmoniju i uravnoteženost. Svaki ornament pažljivo je odabran, dizajniran i prilagođen po mjeri prostorija kako bi stvorio autentičan dojam, istovremeno naglašavajući praktičnost prostora. Zidovi salona djelomično su obloženi keramikom tirkizne boje, pružajući prostoru svježinu i živost. Plava boja simbolizira vitalnost i energiju, stvarajući ugodnu atmosferu koja poziva na opuštanje i uživanje – objasnila je dizajnerica Iris Androšević Pinjuh.

Ono po čemu je Salon KAi ipak specifičan činjenica je da kao jedini salon ljepote u Hrvatskoj za izvođenje tretmana upotrebljava ekskluzivnu dermokozmetiku brenda Dr. Barbara Sturm.

Lista svjetski poznatih dama koje se zaklinju u ovaj brend poduža je, od Gwyneth Paltrow, Belle Hadid do Victorije Beckham, a riječ je o takozvanoj molekularnoj kolekciji kozmetike protiv upalnih stanja kože lica i nekirurških tretmana za pomlađivanje kože.

U Salonu KAi posebno preporučuju Dr. Barbara Sturm STURMGLOW™ Facial koji uključuje tehnike čišćenja, pilinga, snažne hidratacije i masaže za učvršćivanje, s vrhunskom molekularnom učinkovitošću. Ovaj 60-minutni tretman hrani kožu i pomaže joj vratiti sjaj i prirodan i zdrav izgled, jača funkciju barijere kože, poboljšava cjelokupno zdravlje i matricu kože.

Osim tretmana dermokozmetikom Dr. Barbara Sturm, u Salonu KAi Vrbani, tretmani tijela i lica izvode se i kozmetikom brenda Guinot, a kosa se njeguje proizvodima brenda Kevin Murphy.

Fotografije: Borna Meter / VONMETZER