Vodimo vas u vjerojatno najljepši salon za obrve u Zagrebu

U Centru Cvjetni arhitektica Edita Geci osmislila je flagship beauty salona Manuela Picard

Uvijek se iznenadim koliko na tržištu ima preparata za obrve. I dok je prije 10-ak godina urediti obrve značilo srediti ih malo s pincetom i olovkom, danas je to dovedeno do razine arta. Threading, razne japanske tehnike uređivanja obrva, gomila novih proizvoda na tržištu za njegu i uljepšavanje te specijalizirani beauty saloni.

Među najpopularnijim, a i najprepoznatljivijim je beauty atelier Manuele Picard na Cvjetnom trgu.

Lansiranje nove kolekcije proizvoda bio je dobar povod za razgovor o uređenju interijera s vlasnicom Manuelom Picard i s arhitekticom Editom Geci iz Studija Geci.

MANUELA PICARD

– S obzirom da u Zagrebu imamo već dva salona, u ovom trećem u Centru Cvjetni željela sam predstaviti novi koncept salona u Hrvatskoj koji je na višoj razini usluge, ali opet premium ”affordable luxury” i salon i brend. Naši saloni poznati su po threadingu obrva, brojnim kozmetičkim tretmanima, uvozu dermokozmetike visoke kvalitete, ali i vlastitoj liniji make-up i skin care proizvoda – objasnila je Manuela Picard dodajući kako je salon u Centru Cvjetni vrlo brzo od otvaranja postao omiljena beauty postaja Zagrepčanki.

Minimalizam s dozom luksuza osvaja na prvu, a odabrani fotogenični dizajnerski detalji čine ključnu razliku u cijelom prostoru.

– Salon se prostire na 186 kvadrata, a sastoji se od osam soba za tretmane te frontalne galerije sa stolicama za uređivanje obrva, prodajnog prostora i recepcije – kaže Manuela te dodaje kako je o ovakvom salonu dugi niz godina sanjala.

– Brend Manuela Picard Brows & Beauty predstavlja sve što sam ovih godina kroz svoje iskustvo u radu s klijentima, edukacije, seminare, putovanja naučila i odlučila pretočiti u brend proizvoda –  jednostavnih linija, crno – bijelo, clean, ali vrlo efikasno… Zato je i Centar Cvjetni salon, čistih, luksuznih linija te smirujućih boja – objašnjava Manuela, dodajući kako je za uređenje interijera zaslužna arhitektica Edita Geci.

– Interijer je osmišljen da bude baza za buduće prostore koji bi koristili isti smjer uređenja, a koji bi tim prostorima davao upečatljivu prepoznatljivost. Također bilo je bitno uskladiti više različitih djelatnosti i usluga koje se nude prostorom u interijeru, a da on istovremeno ostane topao i ugodan za višesatni boravak te da ne opterećuje – objasnila je arhitektica Edita Geci, dodajući kako su glavne karakteristike prostora jasna vizija, funkcionalnost i estetska prepoznatljivost.

– Kompletan salon izrađen je i osmišljen custom made. Svi elementi interijera izrađeni su temeljem produkt dizajna našeg studija Geci u hrvatskim bravarskim i kamenorezačkim radionicama – kaže Geci te dodaje kako je interijer zapravo vrlo jednostavan i minimalistički, ali s nekoliko upečatljivih detalja.

– Dio interijera u startu je posvećen prostoru koji je predviđen za fotografiranje i koji bi uz pomoć društvenih mreža trebao postati signature prostora. Radi se o garnituri za sjedenje koja je proizvedena u Hrvatskoj, a upečatljive metalne palme definitivno su jedan od najzanimljivijih detalja u salonu. Inspirirane su dizajnom Marc Angea i interpretirane na jedan novi način.

Kolorit koji se koristio je poprilično monokromatski sive bijele i crne boje, dok tapete Glamore boje marelice daju dojam dubine i skrivenih prostora koje se nalaze iza dekora zavjesa. Ostali materijali koji su se koristili su crni lim i mesing – objasnila je Geci, dodajući kako dizajnerske komade možemo naći u stolcima za manikuru Ligne Roset u bijelom plišu i rasvjetnim tijelima tvrtke Flos.