Umjetnost nadahnjuje tehnologiju, tehnologija nadopunjuje umjetnost

Ovaj tjedan započinjenje IFA 2019 u Berlinu, jedan od najvažnijih sajmova tehnologije u svijetu. Zavirite u LG-jev paviljon kojeg pripremaju Massimiliano i Doriana Fuksas

Dizajn i tehnologija vole se javno, a kako bi naglasili važnost dizajna u kreiranju i proizvodnji svoje linije vrhunskih proizvoda tvrtka LG angažirala je međunarodne arhitektonske zvijezde Massimiliana i Dorianu Fuksas za njihov paviljon u Berlinu.

Instalacija Infinity, u izložbenom prostoru kojeg potpisuje Studio Fuksas, bit će zasigurno atrakcija sajma, a naglasit će srž branda LG SIGNATURE – dizajn koji odražava bezvremenski stil i mogućnosti koje nude ovi LG-evi premium proizvodi.

Vodeći se filozofijom “Umjetnost nadahnjuje tehnologiju, tehnologija nadopunjuje umjetnost,” ideja ove suradnje je predstaviti posjetiteljima simbiozu umjetnosti i tehnologije te načine na koji su ova dva područja oduvijek bila povezana.

Studio Fuksas, kojeg vode Massimiliano i Doriana Fuksas, međunarodna je, višestruko nagrađivana, arhitektonska tvrtka koja je poznata po atraktivnom FieraMilanu, headquatersu Ferrarija, Vienna Twin Towerima, aerodromu u Shenzhen Bao’anu.

Njihovo ostvarenje je i novi Convention Center i Hotel u Rimu, stakleno–čelična struktura koja uključuje i golemu prozračnu skulpturu – Cloud.

Cloud / Moreno Maggi za Wallpaper

Na sajmu IFA Fuksas zamišlja Infinity kao kaleidoskopski uzorak kojeg će kombinirati s jednostavnim i elegantnim šesterokutom – često korištenim oblikom u njihovim radovima – kako bi izrazili esencijalnu kvalitetu i nebrojene prednosti tehnologije i dizajna LG SIGNATUREA. Savršena geometrija predstavlja poveznicu između kaleidoskopskog motiva i proizvoda LG SIGNATURE, dodatno naglašavajući kvalitetu i futuristički modernizam koje brand utjelovljuje.

– Za mene je luksuz neukrotivo mjesto gdje ljudi mogu slobodno disati, odmarati, jesti i voljeti. LG SIGNATURE utjelovljuje upravo to, zbog čega sam ponosan na suradnju s LG-em na sajmu IFA 2019. LG SIGNATURE predstavlja interakciju umjetnosti i tehnologije u najčišćem obliku te definira luksuz i ekskluzivnost u domovima – rekao je Massimiliano Fuksas.

– Uzbuđeni smo zbog predstavljanja ove jedinstvene suradnje koja utjelovljuje samu bit LG SIGNATUREA s potpisom jednih od najcjenjenijih imena u arhitekturi. Infinity naglašava beskompromisnu estetiku i modernu tehnologiju naših proizvoda koje će sigurno oduševiti posjetitelje IFA-e – rekao je Brian Na, potpredsjednik i voditelj LG Europe te objasnio da će se u dvorani 18 uz instalaciju Infinity predstaviti novi proizvodi iz linije LG SIGNATURE. To su OLED TV R i OLED TV W, hladnjakom i hladnjakom s donjim zamrzivačem, hladnjakom za vino, TWINWash parom, pročišćivačem zraka i klima uređajem.

LG-eve aktivnosti na IFA društvenim mrežama pod hastagom #LGIFA2019 , a u ovom videu od 3 minute pogledajte kako je izgledala gradnja megakompleksa Cloud… Kapa dolje svim inžinjerima, arhitektima, graditeljima…