Spavaće sobe – Pinterest trendovi za 2019.

Modna industrija kao da se seli u interijere. Proučili smo malo Instagram profile, poznate proizvođače i dizajnere te napravili listu trendova u 2019. godini

Sjećate se kada smo nekad odlazili kod frizera s fotografijom neke poznate glumice, izrezanom iz magazina i htjeli da nas frizerka ošiša baš kao nju. Danas, kažu mi arhitekti, tako uglavnom dolaze investitori – ali ne više s fotografijama iz magazina – nego sa screenshotovima s Pinteresta i Instagrama.

Sve se promijenilo. I neću ulaziti je li to dobro. Ostavit ću arhitektima da objašnjavaju investitorima da se taj efekt s Instagrama ne može dobiti jer je njihov stan primjerice manji, niži, drugih proporcija, s manjim prozorima… kao što su nekad frizeri morali objašnjavati da nemaju svi kosu i oblik lica kao Rachel, Angelina, Sharon…

Evo što su nam Pinterest, Instagram i vodeći dizajneri savjetuju za nadolazeću sezonu. Idemo u spavaću sobu…

Predimenzionirana uzglavlja 

U nadolazećoj sezoni krevet je nezamisliv bez nekog maxi uzglavlja. Genijalni su mi oni presvučeni u baršun. Djeluju baš raskošno i elegantno, iako naravno nisu najtrajnija i najmudrija opcija.

Prirodni materijali

Krevet, noćni stolić, polica, pod, zid… Prirodni materijali, točnije drvo, dobrodošli su baš na svemu. Prednost? Mislim da drveni komadi baš nikad neće izaći iz mode jer su pravi klasik.

Tapete

Vratile su se stvarno na velika vrata pa ih ni ovog ih puta ne mogu preskočiti. Imam osjećaj da spavaćoj sobi stvarno najbolje pristaju… Makar jedan zid.

Baršun, baršun i još malo – baršuna!

U posljednjih šest mjeseci potražnja za baršunom porasla je za nevjerojatnih 400% pa je sigurno da će biti veliki trend i u nadolazećoj sezoni. Nekako kao da su stvoreni za spavaću sobu, a osim kreveta, tabure, stolić i kauč izgledaju fantastično presvučeni u baršun.

Resice

Izgleda da nisu hit samo na modnim pistama, nego i u interijerima. Nisam njihova najveća obožavateljica, no čini se kako će upravo resice biti glavni detalj u nadolazećoj godini. “Mahat” će nam sa zavjesa, pokrivača, tepiha, lampi…

Neutralni tonovi

Svi tonovi sive boje već su dugo na tronu kod uređenja dnevnih soba, a sad su im se pridružili i sve nijanse bež boje. Odličan trend jer su izvrsna podloga za nadogradnju, pa i u vrlo dominantnom art deco stilu koji je zavladao trendovskim interijerima.

Štukature

Da, vjerojatno ste primijetili – jako su popularne štukature, rozete, ornamenti… sve što stvara raskošan, ali i pomalo dekadentan ugođaj. Kombinacija starog i novog uvijek je aktualna i dobrodošla.

Drvo “od glave do pete”

Jeste li razmišljali o tome da se riješite muke po biranju boje za zidove i jednostavno i zidove i podove obložiti – drvetom, odnosno parketom? Meni to izgleda fantastično…