Snovi se ostvaruju. Kinoteka. Napokon nešto iz Splita.

U Splitu, ispod legendarne Kinoteke Zlatna vrta ovih dana otvoren je novi restoran azijske hrane na mediteranski način… Evo priče iza tog divnog restorana

Ovih dana stalno pišem o novim kafićima i restoranima… Jednostavno predivno je što se grad toliko budi i što se velika pažnja počela posvećivati interijerima kafića, restorana, dućana…

Jure Ravlić

Evo, na red je došao i Split i jedan novi restoran u srcu Dioklecijanove palače, točno kat ispod legendarne Kinoteke.

Jure Ravlić

Prostor je fuzija stilova, baš kao i hrana koju pripremaju – Azija s okusom Mediterana, glamurozna povijest Hollywooda na neki opušten, bajkovit mediteranski način…

Jure Ravlić

Mnoštvo boja, biljaka, tekstura, emocija… i dvoje mladih vlasnika koji su već jako iskusni na splitskoj gastro sceni.

Jure Ravlić

– Godinama smo ovdje htjeli otvoriti restoran i sjećam se ove zgrade još iz najranijeg djetinjstva. Dok smo mama i ja znale šetati, ponekad bih joj rekla: zamisli mama da živimo u ovoj divnoj palači… – priča mi Sara Alfirević Vrsalović koja je zajedno sa suprugom Tonijem nedavno otvorila Kinoteku.

Jure Ravlić

– Ovo mi je najljepša zgradu u Splitu. Iz razdoblja je gotike i uvijek sam ju gledala,  promatrala, maštala. Jednom smo se bili i natjecali za prostor u njoj, ali evo, tek sada se sve poklopilo i postali smo vlasnici prostora – priča Sara, prisjećajući se trenutka kada su preuzeli prostor.

Jure Ravlić

– Suprug i ja smo u Splitu već vlasnici restorana Mazzgoon i Noor bara, a moji roditelji su vlasnici restorana No Stress. S obzirom na našu ponudu u ostalim restoranima, nismo sami sebi htjeli raditi konkurenciju, a kako smo Toni i ja veliki ljubitelji azijske hrane, bilo je potpuno logično da otvorimo jedan takav restoran koji je fuzija Azije i Mediterana – priča Sara koja se zajedno sa suprugom opustila i u uređenje prostora.

Jure Ravlić

– Htjeli smo prostor s karakterom u kojem će se ljudi dobro osjećati i ujutro na jutarnjoj kavi, popodne na finom ručku i navečer uz večeru i koktele…

Jure Ravlić

Teško bi s jednom vrstom uređenja uspjeli sve to pomiriti, tako da smo se odlučili da napravimo jedan prostor koji slavi zlatno doba Hollywooda i legendarnu Kinoteku koja se nalazi kat iznad restorana.

Jure Ravlić

Drugi prostor je zamišljen kao zona za koktele i sjedenje na visokim stolcima. Ondje smo htjeli da bude živopisno, zeleno, prepuno biljaka i pitara te da je na neki način razigranija verzija eksterijera koji je pak treća priča.

Jure Ravlić

Terasu smo zamislili kao ugodno mjesto gdje se u hladu može popiti kava, malo predahnuti, uživati u ljepotama grada, kamena i fasada.

Jure Ravlić

Zato ništa nije nametljivo, nego sve nekako u suglasju s eksterijerom – objasnila je Sara.

Jure Ravlić

Evo kako to izgleda… Uživajte u fotografijama Jure Ravlića.