Sivo ili smeđe? Kako boja namještaja mijenja ugođaj?

Kare je sa svojim sjajnim editorijalom predstavio novu kolekciju Cesaro. Pogledajte kako isti komadi namještaja mogu izgledati potpuno različito

PIŠE: MORENA NEGOVETIĆ

Obožavamo Kareove editorijale. Uvijek su napravljeni u inspirativnim interijerima, s pomalo pomaknutim, duhovitim i hrabrim idejama. Danas vam pokazujemo editorijal s idejom kako isti komadi namještaja, ali odabrani u različitim bojama i tkaninama mogu u potpunosti promijeniti izgled prostorije.

Naime, navikli smo na editorijale koji pokazuju kako promijeniti izgled prostora uz pomoć različitih boja i dekoracija. Dakle, isti veliki komadi namještaja, uz različite dekoracije i drugačiji dojam. Ono što nam je Kare pripremio je još zanimljivije – pokazali su nam kako izgleda transformacija s bojom i modelom sofe uz iste dekoracije i okolni namještaj.

Koristili su isti prostor, boju zidova, poda, iste komade namještaja – otvoreni regal Cesaro, coffee table, pomoćni stolić za biljke, sliku, tepih, luster… a pogledajte kako ista garnitura može izgledati potpuno različito ovisno o tome je li s lijeve ili desne strane damski ležaj te je li u sivoj ili smeđoj boji.

Siva ili smeđa najčešći su odabiri, no mnogi se u posljednje vrijeme odlučuju i za nešto hrabriju boju – narančasto-žutu u velvet varijanti tkanine.

Modeli sofe s metalnim nogama jako su ‘in’ te djeluju vrlo elegantno. Evo kako izgleda isti prostor ako mu se doda ikona stila – bijela garnitura s tankim metalnim nogicama.

Uf, većina se hvata za glavu kada se sjeti svojih malih i velikih ukućana te bijele sofe… A što kažete na tamnozelenu garnituru i boxy model?

Sada kada smo vam pokazali kako boja i model sofe mijenjaju interijer, pokazat ćemo vam još nešto zanimljivije…

Kako isti model stolice, ali u različitoj boji i u različitom ambijentu, može izgledati potpuno različito.

Na slici gore je Chelsea stolica u zeleno-sivoj varijanti sa i bez naslona za ruke u kombinaciji s drvenim stolom. Na slici dolje je isti stol, ista stolica u istim varijantama, samo u bijeloj boji te u drugačijem ambijentu.

I za kraj, pokazat ću vam kako Chelsea stolica izgleda u najnovijim bojama i to uz blagovaonski stol iz nove Kareove kolekcije.

Uživajte u editorijal slikama nove proljetne kolekcije koju možete pronaći i u Kare Hrvatska u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku ili na www.kare.hr (btw, narudžbe i informacije su moguće i putem WhatsAppa).