Selectedd dobio mlađeg brata u Ratkajevom prolazu

Galerija, knjižara, dizajnerski shop? Ma sve u jednom i odsada i na dvije lokacije u gradu

Veliki smo ljubitelji Selectedda i svih brendova koje nam vlasnica Nives Borko dovodi u Zagreb. Nakon malog dućana u dvorištu Preradovićeve 32, stiže još jedan – čak i manji, ali možda i probraniji.

MARKO MIHALJEVIĆ

Naime, Sellectedd je ovih dana otvorio svoju drugu trgovinu u Zagrebu, riječ je o mini concept trgovini u Ratkajevom prolazu sa selektiranom ponudom knjiga, časopisa, dizajnerskih sitnica.

MARKO MIHALJEVIĆ

– Selectedd u Preradovićevoj 32 u dvorištu donosi veći izbor brendova, dok su oni u Ratkajevom prolazu 10 pomnije odabrani. Za novu lokaciju odabrala sam najtraženije predmete iz Selectedd ponude kojima sam pridružila posebne brendove poput japanskog brenda Hibi, časopisa Storied koji se bavi japanskom kulturom te korejski brend Slow Pharmacy.

MARKO MIHALJEVIĆ

– Od premium brendova, u Ratkajevom prolazu moći će se nabaviti print crteži francuske umjetnice Nathalie du Pasquier i Ronana Bouroulleca, najveće ime francuskog dizajna. Inače, Bouroullec crteži nastali su tehnikom intuitivnog crtanja i inspirirani su nadrealizmom – objasnila nam je vlasnica Nives Borko, inače povjesničarka umjetnosti koja je sama uredila prostor.

MARKO MIHALJEVIĆ

– Od brendova koje već imamo u ponudi su danski Frama, Moebe; potom švedski Sjöstrand i Transparent, australski Huskee, britanski Ilex Studio te pomno odabrani izbor knjiga vrhunskih izdavača poput Phaidona i Gestaltena na temu arhitekture, dizajna, interijera, putovanja, gastronomije i slow lifestylea – istaknula je Nives Borko.

MARKO MIHALJEVIĆ

Selectedd zasigurno u ponudi ima najbolji odabir časopisa. Uz već poznate časopise poput Kinfolka, Cereala, New Era magazina, Ark Journala, Drifta i Milk Decorationa – proširen je izbor i na Milk Magazine, OpenHouse, Storied, Handverk, dok će se u budućnosti moći nabaviti Apartamento i mnoštvo drugih. Kako Selectedd voli slow način putovanja, među prvima u Europi u ponudi ima i knjigu Kinfolk Travel, a tu su i divni vodiči za ljubitelje dizajna Travel Colours i Pettite Passport, kao i španjolski brand za putni assessoir – Ostrichpillow.

MARKO MIHALJEVIĆ

Evo i par slika asortimana. Fotografije je snimio Sanjin Kaštelan.