Raj između Vodnjana i Bala. Idemo u vilu Median

Kuće za odmor potpuni su hit ove sezone. Vodimo vas u jednu divnu kuću u Istri koju su uređivale dizajnerice Vesna Janko Finderle i Ekatarina Chumak – Zhun

Imam veliku sreću što sam najgore vrijeme lockdowna provela u Istri, u kući za odmor. Ne, nije tako lijepa kao ova u koju vas danas vodim, ali je dovoljno da shvatim koliko je lijepo uživati u privatnosti, svježem zraku, zelenilu, bazenu, pogledu na maslinike, dugim zalascima sunca, pogledu na zvjezdano nebo… Mali komadić raja. Uistinu.

I zato me uopće ne čudi što su ovosezonski hit upravo kuće za odmor. Mir, tišina, privatnost, izoliranost, a istovremeno i udobnost i komfor… mnogima je baš ta kombinacija bila najbolja i stoga ne čudi što je većina takvih kuća unatoč čudljivoj turističkoj sezoni bukirana do kraja rujna.

No, uživati i putovati možemo i virtualno, zar ne? I zato vas vodim u jednu divnu kuću za odmor u maloj stanciji Golubovo, na pola puta između Bala i Vodnjana, odnosno Pule i Rovinja.

Kuća ima ukupno oko 200 kvadrata raspodijeljenih na 2 kata s četiri spavaće sobe s
kupaonicama, dnevnim boravkom, blagovaonom i kuhinjom. U prostranom dnevnom
boravku nalazi se kamin i udobna zona za gledanje televizije. Iz dnevnog boravka
izlazi se na veliku vanjsku terasu i bazen.

Dizajn interijera i eksterijera sunčališta izradile su dizajnerice iz Home&Co, čiji je
zadatak bio stvoriti toplu i opuštajuću atmosferu doma.

– Kuću smo zatekle u stanju visoki roh-bau sa već postojećom vanjskom stolarijom.
Kuća je projektirao arhitektonski studio Arhzona 21 iz Pule, a mi smo se željele nadovezati na tu estetiku minimalizma, ali učiniti ga ugodnijim i toplijim. Namjera vlasnika kuće bila je pružiti ugodan boravak gostima iz cijelog svijeta koji žele provesti svoj odmor u tišini i mirnoj atmosferi pored bazena s pogledom na more, a izvrsno je i što je vlasnik imao puno povjerenje tako da nam je pustio da realiziramo koncept za kojeg vjerujemo da pristaje ovakvoj kući. Puno povjerenje ponekad je puno važnije od budžetra jer se i sa ograničenim budžetetom može napraviti puno, a upravo to je test za svakog dizajnera – kažu Vesna i Ekatarina iz Home&Co-a.

Dio namještaja naručen je u Kareu, Meblo Tradeu, Lesnini, Ikei, Maisins du Mondu, Nowodvorski rasvjeti, a dio je napravljen kod lokalnih stolara i bravara.

– Kao zanimljivost u interijeru svakako je stara kredenca koja se nalazi tih uz blagovaonski
stol koja je važna uspomena investitoru i koja daje posebnu draž – kažu cure, dodajući kako im je najdraži dio posla bio slaganje opreme i dekoriranje.

– Najzanimljiviji dio opremanja je svakako kad ulaziš u već obojani prostor, kad stiže
oprema, njeno slaganje, dekoriranje te priprema za fotografiranje – kažu cure.

Koliko je sve trajalo?

– Od prvog iskopa do tanjura na stolu i vina u čašama prošlo je 2 godine. A samo slaganje, dekoriranje i fotografiranje četiri dana – kažu cure.

Uživajte u fotografijama Luke Pretegianija i pronađite svoj omiljeni kutak u fotogaleriji. Btw cure kažu da je njima omiljeni dio kuće – sjesti na barske stolice iz kuhinjski otok i uživati ispijajući jutarnju kavu s pogledom na ogromnu staklenu stijenu iza koje se krije bazen.

Wordpress Gallery Plugin Free