Plaža ili bazen? A zašto ne oboje.

U Selcu u Elements campingu otvoren je bazen koji će oduševiti ljubitelje bazena, ali i plaža. Btw to nam je bio super povod da napravimo fotogaleriju najatraktivnijih bazena u Hrvatskoj

Vječna su ona pitanja – šta će im bazen kada im je more pred nosom. I istina, davnih dana i ja sam si postavljala slična pitanja, ali sam prestala kada sam dobila klince i shvatila koliko djeca obožavaju bazene. Bazen je privatnost, komfor, udobnost, sigurnost, luksuz… ali i gljivice, prljavština… kako za koga i kako tko od nas gleda na stvari.

I zato ću vam pokazati jedan vrlo zanimljiv novi bazen u sklopu kampa Elements camping Selce koji me oduševio jer izgleda nekako prirodno. Kao plaža, uronjena u bazen i možda bolje rečeno obrnuto.

Bazen se naime nalazi u blizini mobilnih kućica Salumbra, svega nekoliko metara od mora, na a na njemu je radio arhitektonski studio Arhiv koristeći najnovije tehnologije, inovacije i optičke iluzije.

Bazen se zapravo nalazi na dva nivoa, odijeljen dvjema kaskadama, a gornji bazen s velikim sunčalištem ima „beskonačni“ preljev, koji se u oku promatrača stapa s morem. Atrakcija je i „prozor“ u bazen koji će sigurno biti zanimljiv na Instagramu i ostalim društvenim mrežama, a sam oblik bazena i denivelacije omogućavaju korisnicima lagani ulazak i izlazak iz bazena.

Taj „beskonačni“ bazen cijelo vrijeme formira slap koji se  slijeva u donji bazen, a iza vodopada je špilja. Bazenski preljevi su nevidljivi i skriveni, a cijeli bazenski sklop se spaja s okolišem i koristi ga kao scenografiju.

Najmlađima je namijenjen dječji bazen s tri vrste dubina za različite uzraste i s mnogobrojnim atrakcijama primjerenima uzrastu djece koji će se u idućim sezonama dograđivati i opremati novim sadržajima.

I dok čekamo kako će za par godina izgledati taj dječji dio bazena, evo fotogalerije s 32 slike meni najljepših bazena u Hrvatskoj. (za otvaranje galerije klikni na fotku)

Wordpress Gallery Plugin Free