Prostorijin namještaj u Muzeju Macure

Muzej Macure jedno je od najposebnijih mjesta gdje stanuje umjetnost. Zovu ga “čudom”, “kućom bez krova”… bookmarkirajte si ga i posjetite čim prije

Volim ekipu iz Prostorije i znam da imaju nos za dobre stvari… Jutros dobijam mail da su napravili editorijal u Muzeju Macura u Novim Banovcima u Srbiji, gdje su poslikali nekoliko svojih komada namještaja.

Idem googlati Muzej Macura i oduševljavam se. To je mjesto koje mještani zovu “kućom bez prozora”, “kućom bez krova” i znaju da ju je napravio neki Macura.

A Vladimir Macura je zapravo kolekcionar koji je dugo živio u Beču i strpljivo skupljao umjetnine s našeg podneblja i to iz meni najdražeg razdoblja umjetnosti – avangarde, jugo-dade, konstruktivizma… Puno je tu slika autora okupljenih oko EXAT-a, Gorgone, Grupe šestorice autora, pa sve do beogradskog nadrealizma i kasnijih umjetničkih pokreta.

Povšina muzeja je 650 kvadrata, izložbeni prostor je na dva nivoa, a muzej je otvoren od 1. svibnja do 1.listopada i to isključivo uz najavu.

U sklopu kompleksa je park i kafić, voćnjak, rezidencijalni objekti za goste…

Definitivno je na wish listi.

A sada uživajte u fotografijama koje je napravila Prostorija s nekolicinom svojih proizvoda – sofama Absent, Layout, Combine i Impression, stolicama Piun, Strain i Oblikant, niskim stolicama Strain, naslonjačima Polygon, Trifidae i Toggle te stolićem Avet.