Props&Bake Sale u Botaničaru

Stilistica Jelena Iva Nikolić i food blogerica Anđela Ivčević udružile su svoje snage i u subotu organiziraju Čajanku u Botaničaru. Save the date

Vintage je in, a pogotovo ga vole foodstyle fotografije. Naime, hrana će uvijek izgledati ukusnije, sočnije, finije, ako je servirana u posuđu “naše bake”, a ne na jednostavnom sjajnom posuđu kakvoga danas svi većinom koristimo.

Isto pravilo vrijedi i za torte, kolače, sladolede… Hrana ne ide samo kroz želudac, nego ju prvo “jedemo” očima.

I zato imam super vijest za sve ljubitelje foodstyla – u subotu 10. veljače od 11 sati u Botaničaru ćete imati priliku počastiti se s vintage posuđem, neodoljivim slasticama i fotogeničnim toplim napitcima.

Posuđe na event donosi Jelena Iva Nikolić, jedna od žena koja je začela „foodie“ scenu u Hrvatskoj organizirajući Mali plac i večere na Tavanu te stilizirajući i pišući o hrani za brojne medije. Tijekom godina prikupila je i zavidnu količinu jedinstvenih vintage komada posuđa koji ovom prilikom traže nove domove i stolove koje će krasiti, večere i druženja kojima će prisustvovati te trenutke i uspomene koje će uljepšati.

Za slastice je zadužena Anđela Ivčević lil_kitchen koja nam stalno stvara zazubice na svom Instagram profilu. Srećom, često izađe i izvan svoje virtualne Kužinice pa ste njene kreacije već mogli kušati na različitim eventima u Botaničaru i izvan njega. Za ovu priliku priprema nekoliko vrsta deserta – od sourdough dizanih tijesta preko prhkih keksića do sočnih biskvitnih kolača. Priprema i bezglutensku i vegansku opciju, a kroz sve slastice provlačit će se arome i okusi citrusa koji su sada u vrhuncu sezone.

Uvijek kreativna ekipa iz Botaničara za čajanku će pripremati i posebne tople napitke koji nisu dio redovne ponude.

Evo linka na event.