Preuređenje. Batak grill na Kajzerici

Neki ljudi rade odlične ambijente i njihove interijere uvijek volim posjetiti… Neki od njih su Arhitektri, arhitekti koju su radili Bocca Marai, Coffee lab i gomilu Leggiero kafića

Za dobar frizerski salon nije dovoljno kupiti vrhunsku opremu i uložiti u interijer, kao što ni za dobrog stomatologa nije presudno uređenje, no svakako ćemo se bolje i ugodnije osjećati u lijepom, čistom, skladnom prostoru, nego u nekom dotrajalom, oronulom. No, postoje mjesta gdje je interijer puno bitniji nego što na prvu mislimo.

Ponekad je on čak i presudan. I tu dolazimo do priče o kafićima i restoranima. Neke volimo zbog dobre lokacije, ponude, vlasnika, osoblja… a u neke zbog interijera, atmosfere, ambijenta. U tim atmosferski pogođenim, sve nam je ukusno, fino, ugodno, možda i puno finije nego što objektivno jest. Jednostavno, kao što je restoran puno više od mjesta gdje se jede, tako je i interijer puno više od uređenja, puno više od organizacije prostora, zbroja komada namještaja i dekoracija.

Ima arhitekata koji to odlično znaju i razumiju. Oni zaista uz pomoć svog znanja i psihologije stvaraju mjesta u kojima sve izgleda finije nego što možda zapravo i jest… A to su Arhitektri, odnosno Boška Bahtijarević, Rujana Bergam Marković i Aleksandar Marković, arhitekti koji iza sebe imaju desetke interijera… Bocca Marai, Leggiero lanac kafića, Coffee Lab…

Danas vam, pokazujem njihov najnoviji interijer. Riječ je o restoranu Batak Grill&Beer na Kajzerici koji je popriličan iskorak u dosadašnjem stilu uređenja poznatog zagrebačkog lanca restorana od Cvjetnog trga i Kvatrića do Rudeša i Savice.

Prostor je nakon ogoljavanja starih obloga otkrio dva bitna čimbenika koji su izravno inspirirali i sugerirali industrijski dizajn – ciglene zidove i betonsku konstrukciju, objašnjavaju Arhitektri. Stoga je misao vodilja bila uzeti u obzir pozitivnu atmosferu već postojećih Batak restorana, ali ju ukomponirati u sofisticirani industrijski stil koji bi mu dao dodatnu prepoznatljivost. 

Cigleni zid, kameni šank, namještaj rađen po mjeri, mnoštvo visilica, barski stolovi, klupe… ukratko pogledajte kako izgleda novi Batak.