Predahni, zastani, fermaj. Idemo u novi splitski hotel Fermai

Nekoliko koraka od Dioklecijanove palače, u zgradi s početka 20. stoljeća, Studio Franić Šekoranja uredio je hotel s 33 sobe i 2 apartmana. Evo kako izgleda…

Ovo je ljeto za upoznavanje nekih divnih mjesta i putovanje po Hrvatskoj. Biti turist u vlastitoj zemlji ili čak vlastitom gradu – što mislite o tome?

BUMBLEBEE LUXURY APARTMANTS

Nedavno sam za potrebe snimanja u Zagrebu odsjela u jednom divnom apartmanu u Gundulićevoj u kojoj se čovjek uistinu može osjećati kao turist u vlastitom gradu. Divan ambijent, profinjen dizajn, estetiziran prostor kojeg potpisuju Dean Franić i Saša Šekoranja sa svojom prepoznatljivom estetikom i savršenim umjetninama.

BUMBLEBEE LUXURY APARTMANTS

Svaki od četiri Bumblebee apartmana je drugačiji i po nečemu poseban. Jedan ima ogledalo na zidu iza uzglavlja, drugome je Šekoranja oslikao strop, treći ima mnoštvo umjetnina po zidu, a četvrti je najmanji i nekako najstandardniji…

BUMBLEBEE LUXURY APARTMANTS

Evo fotogalerije i moje velike preporuke za romantični vikend u Gundulićevoj.

Wordpress Gallery Plugin Free

No, možda bi ipak htjeli negdje putovati, a opet osjećati se tako profinjeno i posebno.

U Splitu se upravo ovih dana otvorio hotel Fermai, i to u stoljetnoj zgradi koja je jedna od rijetkih splitskih bisera iz razdoblja secesije. Dizajn interijera također potpisuje Studio Franić Šekoranja, a arhitekturu Petar Senjanović, arhitekt koji je Splitu donio dašak prepoznatljive bečke secesije.

HOTEL FERMAI / www.ivanisevicivan.com

Zgrada je prvotno bila namijenjena potrebama zadružnog saveza, od 1974. godine bila je sjedište Splitskog sveučilišta, a odnedavno je hotel s 33 sobe, 2 apartmana i kavanom koja je otvorena i za vanjske goste.

HOTEL FERMAI / www.ivanisevicivan.com

Zahvaljujući arheološkim iskapanjima, u temeljima zgrade pronađeni su artefakti koji svjedoče o postojanju organiziranog urbanog života u Splitu prije izgradnje same Dioklecijanove palače. Pronalazak kupelji ili fontane daje nam naslutiti kako su tu bile smještene terme ili tržnica. Divne li polazišne točke za istraživanje fascinantne povijesti grada…

Slojevita arhitektura i dizajn s pažljivo biranim detaljima, moderno, toplo, mediteransko… a opet pomalo i secesijski uštirkano i profinjeno – tako bi se mogao opisati novi luksuzni hotel Fermai u središtu Splita.

HOTEL FERMAI / www.ivanisevicivan.com

Da ne duljimo, evo nekoliko fotografija hotela čiji nas naziv poziva na ono što često zaboravljamo – uspori, zastani, fermaj.

Neka mjesta su za to stvorena.