Dobro nam došla Dnevna doza biljaka

Leon i Tomislav iz platforme Dnevna doza biljaka naši su novi green kolumnisti i svaki mjesec će vas na Dblogu inspirirati svojim zelenim pričama i savjetima

Boba, možda je vrijeme da makneš umjetno i suho cvijeće i pokušaš s prirodnim? A možda je i vrijeme za kavu?

Naime, tako je otprilike glasila moja prva komunikacija s dečkima iz Dnevne doze biljaka, zelenog kolektiva koji stoji iza divne ideje – ozelenjavanja naših online i offline svjetova.

Naime, prije otprilike dvije godine Leon Božić i Tomislav Štrkalj počeli su prvo “ozelenjavati” naše Instagram i Facebook feedove, a onda su se počeli pojavljivati i na svim mogućim festivalima, sajmovima, promocijama, događanjima održavajući brojne edukativne radionice – Design District, Floraart, InDizajn… samo su od nekih mjesta gdje smo se družili i u offline svijetu i uvijek iznova dogovarali za tu kavu.

Kavu još uvijek nismo popili, ali sam se u međuvremenu zaljubila u njihov rad i posvećenost poslu.

Njihove radionice su uvijek zanimljive, edukativne, nenametljive, inspirativne, a dečki su vrlo proaktivni i radišni tako da su u međuvremenu smislili razne oblike suradnji, tako da ako želite mogu vam pružiti uslugu uređenja i njege interijera biljkama, neovisno o tipu interijera.

Privatni ili poslovni prostor – uredi, izlozi, poslovnice, čekaonice… što god zaželite mogu vam pošumiti ili pak dolaziti u “kućne posjete” kao green doktori.

I zato sam jako sretna što mogu najaviti našu novu suradnju. Leon i Tomislav i njihova Dnevna doza biljaka postaju naš novi green kolumnist te će nam svojim savjetima, idejama i inspiracijama pomoći da našim interijerima zavladaju prave, zdrave, sretne biljke.

Oni će nam pričati o biljkama, mjestima koje im pašu, načinima kako im pomoći da budu ljepše i zdravije, ali i o trendovima u svijetu biljaka, o uklapanju bilja u interijer i eksterijer te konačno o tome kako postići da biljke ne budu samo ukras u domu, nego zelena bića koja vole svoje mjesto pod suncem.

Nije dovoljno kupiti biljku i staviti ju samo na prozorsku dasku. Biljke su puno više od toga. A o tome će nam pričati dečki iz Dnevne doze biljka.

Prva dnevna doza kreće već kroz par dana. Stay tuned. A do tada uživajte u fotografijama s raznih događanja i evenata Dnevne doze biljaka. Fotografi: Marina Cumbo, Vigor Vukotić, Marija Gašparović i Igor Dugandžić-Cigo, Design district Zagreb.

Wordpress Gallery Plugin Free