Pokloni kojima ćete se radovati cijele godine

Kako dekorirati poklone da izgledaju sezonski i božićno, iako to uopće nisu. Evo par prijedloga

Često čujem rečenicu – najradije bi božićne dekoracije držala cijele godine. I ja sam sličan tip. Obožavam Božić, dekoriranje i svo veselje što blagdansko vrijeme sa sobom nosi. No, isto tako znam da božićna zvijezda, sobovi i Djed Božićnjak, malo čudno izgledaju u travnju, svibnju, lipnju…

Čak i mi najokorjeliji fanovi Božića, pospremamo izrazito božićne dekoracije. Izrazito, u tome je ključ.

Naime, već nekoliko godina radim mali trik – umjesto da božićne dekoracije sve odjednom maknem i da me uhvati siječanjska depresija kako je sve prazno i pusto, to radim postepeno. Dakle, prvo idu vani izrazito božićne dekoracije i prirodno zelenilo koje se mrvi, a onda polako iz tjedna u tjedan preslagujem, razmičem, dopunjujem… i polako se božićna instalacija pretvara u proljetnu.

Da bi ta transformacija bila uspješna – potrebno vam je par dobrih dekorativnih komada. U prvom redu to je par dobrih vaza za cvijeće različitih dimenzija, nekoliko košara, jastuka, dekica, lampi.

Upravo iz tog razloga takve poklone najviše i volim poklanjati. Poklone u kojima se može uživati cijele godine, mijenjajući im dekoracije te ih sezonski prilagođavati godišnjem dobu.

Kako bi ipak darovi koje poklanjam imali božićni štih, uvijek ih prije poklanjanja dodatno dekoriram – vaze poklanjam već s cvjetnim aranžmanom, posude sa ukrasima i šišarkama, u košaru stavim borić, u kutiju lampice…

Evo par mojih shopping prijedloga za poklone kojima lako možete dati blagdanski izgled, a ljudi će u njima moći uživati cijele godine, a ne samo tih par tjedana.

Btw svi artikli su COCO maison, nabavljeni u Prima salonima.

UKRASNA VAZA SARAH

Obožavam vaze – i dobivati i poklanjati. A vrlo često ih odmah i napunim sa cvijećem. I tako riješim dvije stvari jednim udarcem – i lijep poklon, a i znam da cvijeće neće uvenuti.

Ako vas je strah da voda ne procuri, onda stavite cvijet u epruvetu ili u cvjećarsku spužvu. Samo pripazite da se spužva kasnije lako može izvući i maknuti kako bi se vaza mogla i dalje koristiti. (link)

UKRASNA VAZA CLARA

Druga varijanta poklanjanja vaze s cvijećem je da ju napunite s biljem koje ne treba odmah u vodu… To je moj česti način poklanjanja vaza. (link na vazu)

UKRASNA VAZA LORNA

Prilagodite vazu interijeru osobe koju darujete. Ako znate da je monokromatski tip poklonite joj neku sivkastu, betonsku vazu… (link)

UKRASNA VAZA CORA

Ovakve velike avangardnije vaze poklonite nekome tko ima veći prostor i ekstravagantniji interijer. (link na vazu)

UKRASNA VAZA ANNIE

Evo jedne statement vaze s kojom sigurno nećete pogriješiti. Velika je, kompaktna, posebna, a opet dopušta uklapanje u razne tipove interijera i dekoracija. Jednako će dobro u njoj stajati božićni aranžman kao i hrpa tulipana, dalija, irisa, ruža, livadskih trava ili samo jedna stelicija. (link na vazu)

UKRASNA VAZA MATTEO

Staklene vaze napunite s nečim dekorativnim. U blagdansko vrijeme to mogu biti češeri, šišarke, lampice, ukrasi… (link na vazu)

POSUDA LOUISE

Slična priča vrijedi i za staklene posude. Odlično će izgledati ako ih napunite s lampicama, ukrasima, šišarkama, čokolatinima, keksićima… (link na posudu)

TABURE MARSHMELLOW

Tabure može biti dodatni pomoćni stolac u dnevnom boravku, hodniku ili spavaćoj sobi, a može poslužiti kao stolić, noćni ormarić ili dekoracija… Odlično će izgledati ako ga poklonite samo sa zavezanom mašnom ili ga zamotate u prozirni papir i na njega stavite par božićnih ukrasa. (link na tabure)

UKRASNI JASTUCI CHEVRON

Jastuka nikad dosta. A najjednostavniji trik za osvježenje vaše garniture za sjedenje je da joj dodate nove pufaste jastuke. Naime, vrlo česta greška su stapkani, ispuhani, izlizani jastuci… Uz takve jastuke nijedna garnitura za sjedenje nema šanse da izgleda dobro. Najefektniji i najjednostavniji način je da ih poklonite zamotane sa širokom crvenom vrpcom. (link na jastuk Chevron)

STOLNA SVJETILJKA LIA

Lampe su uvijek divan svevremenski dar.

Btw, dobra vijest je da u Prima salonima i na webshopu možete ostvariti čak 30% uštede do 21. prosinca na kompletan COCO maison asortiman, a do 6. siječnja 30% na cjelokupni asortiman rasvjete. (link na svjetiljku)

SET KOŠARA TULUM

Ove košare dolaze u setu od 2 komada. Bez problema jednu možete pokloniti jednoj, a drugu drugoj prijateljici. U jednu sam stavila dekicu i zelenilo… (link na košare)

…a u drugu bor ukrašen s lampicama na baterije. (link)

JASTUK SOFIA I SVIJEĆNJAK GIANNA

Volim poklanjati razne kombinacije, a često umjesto ukrasnog papira koristim dekorativnost samog predmeta i ukrasne mašne i cvijeće. (link na svijećnjak, link na jastuk)

UKRASNI JASTUCI BANANA LEAF I UKRASNO CVIJEĆE

Radi jednostavnosti i dugotrajnosti, nekada je praktično i umjetno cvijeće. Uskladite ga s bojama i teksturama, zamotajte mašnu i evo još jednog efektnog poklona… (link na jastuk, link na cvijet Conitus)

FIGURA JULIAN

A ponekad je gušt kupiti nešto što nema neku posebnu namjenu, nego je čista dekoracija. Presladak je, zar ne? (link na dekoraciju Julian)

I za kraj, evo malog videa kako svi ti pokloni mogu izgledati dekorativno u prostoru. Hvala mojoj Ani koja mi je dopustila fotkanje u njezinom Institutu Sputnik te hvala salonu Prima na posudbi svih artikala.