Obnovljen još jedan hotelski dragulj. Idemo u Ambasador

Stari Ambasador djelo je arhitekta Josipa Kodla, a splitski arhitekti Nora Roje, Neno Kezić i Emil Šverko preuredili su ga u hotel od 5 zvjezdice

Nekima je super, nekima je ljepše bilo prije, a neki bi radije da je to malo drugačije… Obnova svakog starog hotela intrigira javnost, a posebice kada je taj hotel dio centra grada i kolektivne memorije stanovnika. Zato uopće ne čudi veliko povećalo javnosti kojim je promatran hotel Ambasador u Splitu, dragulj moderne arhitekture iz 1937. godine.

Stari Ambasador djelo je arhitekta Josipa Kodla, a splitski arhitekti Nora Roje, Neno Kezić i Emil Šverko preuredili su ga u hotel od 5 zvjezdica s 100-injak soba i tri apartmana. Hotel je u potpunosti prilagođen današnjem dobu i luksuzu koji se očekuje u ekskluzivnom hotelu.

Interijer potpisuje Pero Vuković iz studija ARHIV koji je vješto spojio tradiciju, pročišćenost moderne, s promišljenim dizajnerskim komadima i prirodnim materijalima.

Svi prostori u hotelu, od lobbyja do soba, dekorirani su tipično splitskim povijesnim ili novijim prizorima koje je objektivom zabilježio ili prikupio splitski foto kroničar Feđa Klarić.

Recepcijski pult, ručni je rad slavonskih majstora stolara, izrađen od crnog hrasta, tzv. Abonosa, izronjenog s dna rijeke Save, starog 1850 godina.

Tu je i posveta arhitektonskoj povijesti Hrvatske u vidu stolica koje je oblikovao Bernardo Bernardi.

Dizajn soba osmišljen je u vrhunskim materijalima i smirujućim neutralnim tonovima koji neće konkurirati vječno živom prizoru izvana. Zajednički prostori orijentirani su na ‘na van’, prema onome što je najveće bogatstvo Ambasadora – moru i gradu, od kojih goste dijeli tek uski pojas šetnice, te na taj način komuniciraju i sa šetačima, postajući integralni dio gradskog života.

U sklopu hotela nalazi se Restoran Méditeranée s ukupno 210 mjesta koji će pod vodstvom chefa Ivice Katića nuditi najbolje od mediteranske kuhinje – od Libanona do Gibraltara, uz korištenje domaćih organskih namirnica lokalnih OPG-ova i malih proizvođača kao garancije kvalitete proizvoda.

Odmah pored je Bar Split u kojem dominira impozantni šank i udobni interijer koji poziva na druženje. Atraktivnoj ponudi doprinosi i terasa s najljepšim pogledom, stoga će zasigurno ovaj bar postati i omiljeno okupljanje i brojnih Splićana i Splićanki.

Otvoreni bazen s pogledom na grad i luku te pripadajući Pool bar još je jedna u nizu efektnih hotelskih prednosti, a posebnost je Ambasadora i multifunkcionalni konferencijski centar kapaciteta 80 osoba. Koncipiran prije svega za poslovna događanja visokog profila, dok je rooftop bar zamišljen kao ekskluzivni prostor privatnih događanja, za manji broj osoba.

Hotel nudi i cijeli niz beauty i spa usluga na 500 četvornih metara Hacelia Wellness & Spa, čiji je koncept osmislila konzultanska tvrtka Vita Vitalis.

Uživajte u slikama…