Novi hotel poznatog chefa. Idemo u San Sebastian.

Pedro Subijana i njegov Akelarre dugi niz godina nose titulu restorana s tri Michelinove zvjezdice. Nakon 40 godina otvorili su i svoj hotel

Uopće ne mogu zamisliti što znači 40 godina voditi restoran s jednom Michelinovom zvjezdicom, a pogotovo ne restoran koji deset godina zaredom ima 3 zvjezdice.

Kettal

Jedan od takvih je Pedro Subijana, chef koji od 1975. vodi svoj restoran Akelarre u San Sebastianu.

Kettal

Uglavnom, nakon dugih 40 godina, odmah pored kultnog restorana, a 5 kilometra od centra San Sebastina, nedavno se otvorio hotel Akelarre.

Kettal

Hotel je smješten odmah uz plažu i restoran, ima pet zvijezdica i sa svojom estetikom i konceptom uklapa se u priču Subijana i njegovog poznatog restorana.

Kettal

Hotel je projektirao talentirani mladi španjolski arhitektonski studio Mecanismo i arhitekti Marta Urtasun i Pedro Rica.

Kettal

– Hotel je zapravo osmišljen kao dodatna ponuda kultnom restoranu s popratnim sadržajima. Hotel ima vinariju, bar, terase, spa centar na oko 1000 kvadrata te 22 sobe koje sve imaju predivan pogled na more – objasnili su arhitekti.

Kettal

Elegantno suvremeno unutarnje uređenje, prirodni materijali, poneki trendovski komad namještaja i rasvjete, kamen, drvo, mesing, koža…

Kettal

I neka fina nenametljivost i vrhunska usluga stvari su s kojom obično ovakav tip hotela osvaja svoje goste.

Kettal

Koliko stoji noćenje? 300-tinjak eura s doručkom. A ako vam je palo na pamet da bi ondje možda mogli provesti idealno Valentinovo, moram vas odmah razočarati i reći da je hotel i restoran kompletno bookiran do sredine trećeg mjeseca.

Kettal

Možda sljedeće godine…

Kettal

Ja već maštam o izgležavanju na nekoj od ovih terasa.

Kettal

Možda baš ovdje na Kettalovoj Bitta sofi, koju je dizajnirao Rodolfo Dordoni.

Kettal

Hotel je inače dio internacionalnog udruženja ekskluzivnih hotela i restorana Relais & Chateaux u kojem su u Hrvatskoj Menegetti, Bevanda, palača Lešić Dimitri na Korčuli…

Uživajte još malo u ovom bijegu od stvarnosti…