Novi Falkensteiner hotel s potpisom Pritzkerovca Davida Chipperfielda

Između urbanog životnog stila i alpske idile – Falkensteiner otvorio novi hotel u Južnom Tirolu

Što je recept za opuštajući urbani odmor? Ako pitate Ericha Falkensteinera, predsjednika Nadzornog odbora FMTG-a, grupacije Falkensteiner hotela, onda je to spoj vrhunskog dizajna, gastronomije i kvalitete života. Te tri stvari ključne su i u novootvorenom hotelu Falkensteiner grupacije u Bolzanu, u Italiji.

„S hotelom Falkensteiner Hotel Bozen WaltherPark otvaramo novo poglavlje urbane leisure-hotelske ponude. Dizajn, kulinarstvo i kvaliteta života stapaju se u jedinstven urbani doživljaj odmora“, izjavio je Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a. „Posebno nam je važno što ovaj projekt realiziramo u glavnom gradu naše regije te što po prvi put dovodimo kultni bečki restoran Mochi u Južni Tirol. Posebnu pažnju posvetili smo stvaranju nečega zaista jedinstvenog – kako u pogledu interijera, tako i u cjelokupnom konceptu.“

Zgradu je projektirao renomirani arhitektonski ured David Chipperfield Architects, a odlikuje je čista linija, transparentnost i suptilna paleta boja. Interijer, djelo dizajnera Aggi Brucha, reflektira prepoznatljiv Falkensteinerov naglasak na užitku i stilu života, stvarajući suvremeni i ugodan ambijent.

Falkensteiner Hotel Bozen WaltherPark smješten je u srcu novorazvijenog WaltherParka u Bolzanu u Italiji. Riječ je o novoj gradskoj četvrti u centru Bolzana koja spaja živahnu trgovačku galeriju s više od 80 dućana, restorana, prostora za fitness i penjanje, 110 jedinstvenih stambenih jedinica na vrhunskoj lokaciji i uredske prostore i novi urbani hotel.

Novi Falkensteiner Hotel Bozen WaltherPark ima 114 elegantno uređenih soba i apartmana, prostrani Acquapura SPA s očaravajućim pogledom na planinski lanac Rosengarten te rooftop restoran s panoramskim pogledom od 360 stupnjeva na grad — sve je dizajnirao londonski dizajnerski studio Muza Lab.

Na 6. katu hotela otvoren je Mochi Sushi.Grill.Rooftop Bar, kultni bečki restoran s modernom japanskom fusion kuhinjom. Inspiriran japanskom Izakaya kulturom, koncept uključuje male, kreativne zalogaje poput sushija, sashimija, robata jela s roštilja, karaagea i tapasa uz pažljivo odabrana vina, sake i gin.