Anita Kozina s bloga Veseli trbuh u jednoj kući u Baškim Oštarijama napravila je pravu malu gozbu… Evo kako im je bilo.
Obožavamo tajne večere i sve što ima veze s posebnijim načinom provođenja slobodnog vremena. I zato vas danas vodim na jednu takvu večeru u Baškim Oštarijama koju je organizirala Anita Kozina s bloga Veseli trbuh.
![](https://www.dblog.hr/wp-content/uploads/2018/11/baske-ostarije-cvit-happens-16.jpg)
Naime, Anita svakih par mjeseci iznenadi svoje prijatelje i poznanike s jednom tajnom večerom koju organizira. Nekada su večere u Zagrebu, okolici Zagreba, a nekada i diljem Hrvatske.
![](https://www.dblog.hr/wp-content/uploads/2018/11/baske-ostarije-cvit-happens-12.jpg)
Ovog puta večera je bila u jednoj divnoj kući za odmor u Lici, u Baškim oštarijama. Sutra ću vam ispričati sve o kući i njezinim vlasnicima, a danas, evo atmosfere večere i Anitine priče…
![](https://www.dblog.hr/wp-content/uploads/2018/11/baske-ostarije-cvit-happens-73.jpg)
– Prije otprilike 2 tjedna, proveli smo vikend u Lici. Točnije u Baškim Oštarijama. Ugostili su nas Patricia i Tomislav, mladi bračni par koji, po svemu sudeći, znaju što žele i znaju posao. Planinska kuća MonsAlbius ima apsolutno sve za savršen odmor od užurbanog ritma kojem smo svi svakodnevno izloženi. Iskoristili smo apsolutno svaku minutu koja nam se pružila, a i svaki, i onaj najmanji, dio koji nam je Lika mogla pružiti.
![](https://www.dblog.hr/wp-content/uploads/2018/11/baske-ostarije-cvit-happens-74.jpg)
Dok se veći dio društva odlučio na planinarenje po Sjevernom Velebitu, nas tri smo odlučile iskoristiti sve namirnice koje smo uspjele nabaviti taj dan, a vezane su uz samu Liku.
![](https://www.dblog.hr/wp-content/uploads/2018/11/baske-ostarije-cvit-happens-3.jpg)
Domaći kruh peku u restoranu i hostelu “Baške Oštarije”, nedaleko same kuće. Sir škripavac (ne znam jesam li bolji ikad jela) se može kupiti u sirani koja se nalazi u sklopu rekreativnog centra Baške Oštarije blizu samog hostel.
![](https://www.dblog.hr/wp-content/uploads/2018/11/baske-ostarije-cvit-happens-36.jpg)
Ličku janjetinu smo nabavile u Gospiću, kao i dimljenu pastrvu, domaći kupus i bundevu. Patricia i Tomislav su nas dočekali s pršutom, rakijom i svježim mekim sirom, tzv. lička basa.
![](https://www.dblog.hr/wp-content/uploads/2018/11/baske-ostarije-cvit-happens-49.jpg)
O okusima vam ne moram ni pisati. Bilo kome da spomenete Liku, sigurno će mu prva asocijacija biti krumpir. I općepoznate pole.
![](https://www.dblog.hr/wp-content/uploads/2018/11/baske-ostarije-cvit-happens-55.jpg)
Za krumpir se pobrinuo Agro Velebit, ekipa koja uzgaja predobar krumpir, a i isporučuje ga u predobroj ambalaži. – ispričala je Anita s Veselog trbuha.
![](https://www.dblog.hr/wp-content/uploads/2018/11/baske-ostarije-veseli-trbuh-anita-kozina-1.jpg)
Uživajte u fotografijama tima Cvirn Weddings.