Na ručku kod masterchefice Lane Klingor Mihić

Obožavam radionice, tajne ručkove i večere te malo drugačije evente. Zato sam s veseljem prihvatila poziv za Groheov ručak kod Lane, Slane kuharice

Event je mogao izgledati i ovako – u nekoj lijepoj dvorani ili kafiću okupilo bi se 20-ak novinara i influensera, prostor bi bio lijepo dekoriran, a stručnjaci iz Grohea u razgovoru s nekim celebrity moderatorom okupljenim su uzvanicima mogli isprezentirati svoje proizvode i novitete. Na kraju bi se svi malo podružili, počastili i otišli kući s press materijalima i poklončićem.

Tako izgleda, 90 posto evenata i predstavljanja proizvoda. No, na sreću, ima i onih puno zabavnijih – gdje se nešto kuha, radi, doživi i isproba vlastitim rukama.

Jedan od takvih evenata održao se prošli tjedan u domu Lane Klingor Mihić, u organizaciji agencije Paradigma i Grohea, gdje je Lana kuhala, pokazivala, pričala, savjetovala i to sve iz vlastitog iskustva žene i mame troje djece koja izvrsno kuha…

Naime, Lana u svom domu ima mnoštvo Grohe proizvoda i pravi je njihov tajni ambasador, a to su i oni sami prepoznali te su je zamolili da ispriča o svojim favoritima i da nam pokaže kako to izgleda u praksi. No, naravno, nije sve ostalo na priči…

Lanu, vjerujem, mnogi od vas prate na društvenim mrežama i znate da je ta bivša pjevačica izvrsna kuharica i pobjednica celebrity masterchefa te da je nedavno uredila svoj tavan u kojem kuha i održava radionice.

Stižem ispred kuće, nažalost, malo kasnim, ali taman dolazim na ono bitno.

Lana počinje pripremati predjelo – pastrvu poširanu u čaju i kremi od cvjetače.

– Obožavam ovo. Otvorim miješalicu i u trenu imam kipuću vodu za čaj, tjesteninu, njoke, povrće… što god mi treba. Ovo uistinu ubrzava i olakšava kuhanje te istovremeno štedi vodu, energiju i vrijeme – objašnjava Lana Klingor Mihić pokazujući nam svoju Grohe Red miješalicu koja je zapravo izgleda kao svaka druga kuhinjska miješalica, ali samo na prvi pogled.

Naime, Grohe Red izvana izgleda vrlo standardno, a iznutra je to poseban sustav koji brzo zagrijava filtriranu vodu do 100 °C. Postoje dvije verzije – verzija Mono miješalice GROHE Red za vruću vodu koja nadopunjuje postojeću kuhinjsku miješalicu i obično izgleda kao mala pipa sa strane. Takve male “pomoćne” pipe obično možete vidjeti u skandinavskim domovima gdje je kipuća voda iz slavine praktički standard.

Verzija Duo miješalice Grohe Red opskrbljuje vas vrelom i rashlađenom vodom iz slavine i zapravo potpuno zamjenjuje  običnu miješalicu. U toj je verziji dovod obične i kipuće vode odvojen. Oprema uključuje i bojler s integriranim filtrom koji je zapremnine od tri ili pet i pol litara i lako se može ugraditi ispod svakog uobičajenog sudopera.

Naravno, s obzirom da je riječ o kipućoj vodi, sustav ima posebno dizajniran ChildLock jer je sigurnost najmlađih ukućana posebno važna.

No, vratimo se kuhanju i uživanju.

Nakon predjela, Lana nam je u spremila glavno jelo – domaće crne njoke s plodovima kapara i brancinom te ukusni desert.

Ocjena sjedi, 5, a i izvrstan razlog da se ponovno pozovem u Lanin dom. Zaista je divan i zaslužuje priču za sebe.

– to be continued –