Ovo je meni najljepša terasa u Hrvatskoj. Opatija.

Smišljam divne, opuštajuće, tajne lokacije u Zagrebu gdje provesti čaroban zalazak sunca… Imam dosta ideja, ali ipak… More zove. Vodim vas u hotel Navis u Opatiju

Ljeto u Zagrebu je sjajna stvar. Svake godine postaje sve ljepše, uzbudljivije, raznovrsnije, posebnije… Razna događanja, festivali, dvorišta, gomila turista, nekih novih mjesta.

A most unusual garden, Swanky mint, Sjedi 5, Galerija Lav, Palainovka, Velvet, Corner bar, Noel Blok bar, Aquarius, Cafe u Dvorištu, Domino… svaka od tih terasa u gradu ima neku svoju prednost i razlog zašto na njoj volim sjediti s djecom, prijateljima, mužem ili ponekad posve sama.

Hotel Navis

Ipak, moram bit poštena i reći, ALI… Da, ipak more je more i da me pitate gdje bi trenutno najradije bila i u što bih gledala, onda bi to bilo ovo… Terasa hotela Navis, pogled na Kvarner i moji omiljeni Prostorijini stolci.

Hotel Navis

Naime, svatko od nas ima neku svoju fascinaciju, moja je, osim što obožavam dobre stolce, ta da volim lijepe krajolike i ulazak u moju Istru… Zato obožavam Rijeku, Riječki kanal i onaj trenutak kada iz auta ugledam Kvarner, otoke, Istru… kada imaš osjećaj da gledaš zemljopisnu kartu u mjerilu 1:1.

Hotel Navis

I onda na tom putu, sasvim neplanirano, naišli smo na ovaj hotel – hotel Navis, kojega je projektirao ugledni riječki arhitekt Idis Turato, hotel koji je nedavno bio nominiran za nagradu Udruženja Hrvatskih arhitekata za najbolja arhitektonska ostvarenja u 2016. godini. Hotel s divnim eksterijerom, interijerom, dizajnom, namještajem, stolcima…

Hotel Navis

Zaustavljamo se. Molim osoblje za kratku turu po hotelu… Ponovno se zaljubljujem u Prostorijine fotelje, stolce, crveni i crni beton, pogled, arhitekturu Idisa Turata…

Hotel Navis

Zašto? Dobar arhitekt i od najmanje i najstrmije parcele i najtežih zahtjeva može napraviti spektakl. Zanimljivo je kako je u ovom slučaju arhitekt vješto ukrotio taj strmi, stjenovit krajolik i na iznimno maloj i strmoj parceli stvorio prepoznatljiv dizajnerski hotel s čak 50-ak soba. Hotel u kojem svi, pa i konobari znaju tko je projektirao njihov hotel… apsolutni respect, da je bar takvih primjera više.

Hotel Navis

Neću puno pričati o hotelu, nego ću vas pozvati da posjetite stranicu i blog Idisa Turata te iz prve ruke, iz njegovog sjajnog teksta, saznate sve što vas zanima o hotelu… Ondje ćete vidjeti i fotografije Ivana Dorotića koje dočaravaju neku funky stranu ovog hotela.

Hotel Navis

Evo još službenih, konvencionalnijih fotografija hotela Navis, Uživajte…