Mjesto za savršeni odmor za ljubitelje dizajna

Danas vas vodim u Château de la Resle, u luksuzni hotel sa svega 6 soba i apartmana koji pokazuje neke nove tendencije u turizmu – umjetnost, ekologija, personaliziranost, ljubav prema podneblju

Jeste li slučajno ovih dana tražili smještaj po hrvatskoj obali? Ja jesam i mogu reći samo jedno – rasprodano. Rasprodano je apsolutno sve što je pristojno i s koliko toliko dobrim odnosom vrijednosti za novac. Danima se već smijem nad smještajem kojeg sam pronašla kada sam ukucala Zadar – od 2. do 6.8. Naime, za 17.000 kuna pronašla sam jedan od rijetkih slobodnih smještaju u Zadru i okolici – i to apartman od 45 kvadrata u zaleđu Zadra.

Zaista ne znam da li se netko šali da apartmančić s “babinim namještajem” planira iznajmiti za taj novac ili je riječ o nekoj okladi… ali šteta je da se takvi prostori iznajmljuju za takav novac jer je to zaista kontraproduktivno za cijelu destinaciju, a da ne govorimo o dugoročnosti, čistom obrazu…

I zato vas danas vodim u mjesto gdje ćete za dvostruko manji novac od tih “zadarskih” 17.000 kuna uživati u vrhunskom ugođaju i naučiti o novim tendencijama u turizmu. Idemo u Château de la Resle, vrhunski luksuzni hotel na selu u Burgundiji u Francuskoj, cca 90 minuta vožnje od Pariza.

Riječ je o hotelu sa svega 6 soba i apartmana koji je napravljen i osmišljen s puno ljubavi i pažnje te je ujedno jedan od najmanjih hotela koji pripadaju uglednoj grupaciji Design hotels.

Riječ je o smještaju koji nudi jedinstveni doživljaj spoja umjetnosti, dizajna, povijesti, kulture, gastronomije… ali i ekologije, nudeći takozvani ecoluxury.

Château de la Resle ima za cilj biti ekološki održivo odredište i pridonijeti očuvanju našeg planeta te podučiti, inspirirati i pokazati neki drugačiji način života.

Vlasnici Châteaua su Johan Bouman i Pieter Franssens, Nizozemci koji su se godinama bavili dizajnom interijera i kolekcionarstvom, stoga su Château de la Resle osmislili kao dom umjetnosti i dizajna.

U njihovom hotelu pronaći ćete 300 vrhunskih autentičnih umjetnina – od ulja na platnu,
fotografija, unutarnjih i vanjskih skulptura, dizajna dizajnerskih komada iz limitiranih serija i prototipova, litografija, tapiserija, keramike…. Među umjetnicima tu su Jean Miro, Hans Hartung, Zao Wou Ki, Takashi Murakami, Corneille, Lucebert, Reiner i mnogi suvremenici: Arik Levy, Christiane Richter, Ien Lucas, Hendrik Kerstens…

Ljubitelji dizajna prepoznat će namještaj i ostale artikle svjetski poznatih brendova poput Moroso, Minotti, Flos, Thonet, Gervasoni, Linteloo, Artemide, Arko, Established & Sons, a mnoge će razveseliti što hotel ima i trgovinu s dizajnerskim predmetima gdje vrlo često dijele i svoje preporuke za dobre galerije, umjetnike i izložbe.

Zaista divno mjesto za sve ljubitelje umjetnosti, dizajna, prirode, gastronomije.

Uživajte u fotografijama. Za galeriju sa 40 slika kliknite na fotografiju ispod.

Wordpress Gallery Plugin Free