Metoda lansirala dva nova kreveta

Metoda je novi hrvatski brend namještaja koji je ove godine bio na čak 6 međunarodnih sajmova, a nedavni sajam u Bruxellesu bio je izvrsno mjesto za predstavljanje dva nova kreveta s potpisom hrvatskih dizajnera

Uz raznolike kolekcije stolica, stolova i komoda od hrvatskog masivnog hrasta, Metoda je krajem godine lansirala i dva komforna kreveta za spavanje s potpisom talentiranih hrvatskih dizajnera.

Mladi dizajner Simon Morasi Piperčić dizajnirao je krevet “Ether”, vođen idejom udobnosti i opuštanja uz čitanje prije spavanja.

“Želio sam stvoriti krevet namijenjen ljudima koji vole čitati prije spavanja – krevet koji omogućava udobno čitanje knjige pola sata prije nego što se jednostavno spustiš i utoneš u san. Zato Ether ima visoko uzglavlje, ugodno i mekano tapecirano, nagiba pod kutem od 105 stupnjeva – standardnim nagibom za fotelje.” – objasnio je Simon.

Krevet je predviđen i u raznim širinama, radi što veće prilagodbe raznim potrebama korisnika. Sam okvir izrađen je od savijenog masivnog hrasta što krevetu pruža doživljaj prirodnosti i omogućuje dugotrajno korištenje.

Jedna od dodatnih opcija dizajna su rotacijske plohe za odlaganje sitnijih predmeta, dok se s donje strane te plohe može ugraditi i punjač za pametne uređaje.

Uz ovaj krevet ne treba vam ni noćni ormarić, što je izuzetno zgodno za manje spavaće sobe te jednostavnost korištenja i održavanja.

Krevet “Snop” za Metodu je dizajnirao studio Neisako (Neven i Sanja Kovačić).

“Dizajn Snopa je nastao iz želje da se kreira dojam stabilnosti i mekoće uz racionalno korištenje sirovine i standardnih proizvodnih procesa. To smo postigli postavljanjem niza manjih elemenata u snop, šuplji stup koij se u gornjem dijelu kontinuiranom profilacijom pretapa u formu stranica samog okvira kreveta. Uzglavlje slijedi istu logiku forme i dostupno je u opciji masiva hrasta ili tapecirano.“ – objasnio je Neven Kovačić.

Oba kreveta u tapeciranoj verziji uzglavlja koriste tkanine višeg cjenovnog razreda od 100% vune.

Kreveti “Ether” i “Snop” prvi su puta predstavljeni na sajmu namještaja u Bruxellesu tijekom studenog ove godine, a bio je to šesti europski sajam namještaja na kojem je Metoda prezentirala svoju kolekciju stručnoj međunarodnoj publici. Ove godine Metoda je imala intenzivnu turneju po uvaženim stručnim sajmovima – i to od milanskog Tjedna dizajna u Superstudio Show, Imm Cologne u Njemačkoj, pariškog Maison&Objet, bečkog Blickfanga do briselskog sajma namještaja i zagrebačkog Tjedna dizajna.

Kolekcija kreveta Metode nastala je zahvaljujući EU projektu CEKOM SPIN (Centar za razvoj inovativnog namještaja iz drveta) kroz niz radionica Cekom Spina kroz koje su dizajneri i drvni tehnolozi istraživali nove mogućnosti dizajna i proizvodnje namještaja od masivnog drveta.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost tvrtke Spin Valis d.d.