Maslina stara 99 godina u lounge baru? Može!

Kad razmišljam o mjestu za ispijanje kave, omiljena su mi ona čiji su interijeri spoj starog i novog, imaju dašak prirode ili zanimljivu priču. Lounge bar DAME u Gjakovi ima sve to

Da mjesto ima posebnost, postalo mi je jasno čim sam u sredini interijera ugledala maslinu. Ona je stara čak 99 godina, a arhitekti iz Maden Group na nju su izrazito ponosni jer je ona najvažniji element kojim su prirodu uspjeli unijeti u unutarnji prostor.

Atdhe Mulla

Upravo je to bio glavni cilj arhitekata: željeli su da za goste to bude više od popularnog kafića, neko mjesto na kojem će se moći na “jedinstven i duhovan način povezati s prirodom”, kako sami kažu.

Atdhe Mulla

Povijest prostora seže još u šezdesete godine prošlog stoljeća. Zadatak arhitekata bio je sačuvati elemente iz tog razdoblja, a istovremeno dodati nešto novo i moderno kako bi kafić postao popularno mjesto u gradu.

Atdhe Mulla

Arhitekti kažu da karakteru ovog mjesta najviše doprinose zidovi od opeke, bujna vegetacija i jedinstven izbor boja, a veliku važnost imaju zrcala.

Atdhe Mulla

Njihov je zadatak napraviti prostor atraktivnijim i privlačnijim. Kako? Ogledala stvaraju različite perspektive i zrcale zelenilo, a ono ima ključnu ulogu u prostoru.

Atdhe Mulla

Važnu ulogu u interijeru igra i krov, konkretno njegov stakleni dio. Omogućuje prolazak dnevnog svjetla, što je još jedan od elemenata prirode koji su arhitekti unijeli u lounge bar.

Atdhe Mulla

A sad trk na još jedan divan interijer u Prištini kojega također potpisuju Maden arhitekti, pa povratak u Lounge bar DAME.