Idemo na jedno neobično mjesto. U hostel u… Prištinu.

Mami’s hostel jedan je od onih koji putovanja čine ljepšima. Zavirite u divan spoj tradicije, suvremenosti, opuštenosti…

S hostelima je jednostavno – ili ih volite ili ne. Čini mi se kako nerijetko imaju negativnu konotaciju, no ovaj hostel u Prištini ruši sve predsrasude o njima, a i Kosovu kao turističkoj destinaciji. Upravo su to htjeli postići arhitekti Maden Groupe koji stoje iza Mami’s hostela.

Arhitekti ponavljaju da su hosteli općenito namijenjeni turistima s ograničenim budžetom, no to ne znači da ne trebaju pružiti odgovarajuće usluge. Time su se i vodili prilikom dizajniranja interijera.

Željeli su stvoriti mjesto koje će istovremeno biti funkcionalno, udobno i lijepo, a pritom gostima poslati neku poruku…

Hana Agimi

Hostel nudi više vrsta soba, od privatnih do zajedničkih, a nudi i atraktivan prostor za druženje svih gostiju.

Arhitekti su se trudili u interijer unijeti tradicionalne elemente kako bi gosti doma ponijeli i posebno duhovno iskustvo.

To je ujedno i način upoznavanja s njihovom tradicijom, a elementi pokazuju da se, bez obzira na stoljetno nasljeđe, mogu savršeno uklopiti i u suvremene prostore.

Zahvaljujući minimalističkom uređenju, oni lako dolaze do izražaja pa pobuđuju interes kod gostiju.