Što je za vas dom?

Emmezeta je krenula u novu kampanju podsjetivši nas na ljepotu življenja, sreće i dijeljenja. Ovo je jedan inspirativan tekst o tome što je za njih dom, a ja sam podebljala misli kojih se trebamo što češće sjetiti

Nemam običaj prenositi priopćenja, ali napravit ću jednu iznimku. Emmezeta je poslala jedan inspirativan tekst o tome što je za njih dom. Mogla bih se složiti s jako puno misli. Boldala sam one koje su mi posebno lijepe…

“Dom je tamo gdje smo zajedno, ponekad i sami, mjesto gdje nam protječu dani. Tamo gdje nas je dvoje, troje, četvero, petero… gdje uvijek ima mjesta za sve. Dom je tamo gdje nam je udobno i ugodno, gdje se smijemo i stvaramo nove uspomene okruženi starima.

To je osjećaj koji nas dočeka čim otvorimo vrata. Dom je onaj specifični miris koji primijetimo tek kada se vratimo kući nakon dužeg odsustva. To su zvuci, mirisi i ukusi iz naše kuhinje.

Dom je prva šalica kave ujutro i čaša mlijeka pred spavanje. Dom su i nenamjerno slomljeni tanjuri, čaše, vaze.

Dom je mjesto i osjećaj i buka i tišina, kad smo zajedno i kad smo sami – ali nikad usamljeni. Dom je upaljeno svjetlo do kasno u noć i prva zvonjava budilice rano ujutro.

Dom je tamo gdje dijelimo sve, gdje smo svoji na svome. Dom su zajednički trenuci topline, radosti, ljubavi, mira i sigurnosti, gdje radimo sve i ne radimo baš ništa – a sve s osmijehom. I zajedno.

Naši obiteljski rituali utkani su u naš dom. Svaki komad namještaja pripovjeda priču naše obitelji. Dom je i ljubimac koji je tamo gdje ne bi trebao biti, garderoba van ormara i igračke po podu nakon dugog dana. Dom je naša spavaća soba, naše utočište, gdje se dan završava i gdje se budimo spremni za još jedno sutra.

Dom je tamo gdje ljubav stanuje, gdje su prijatelji dobrodošli, gdje nade rastu, a smijeh nikada ne prestaje. Dom je tamo gdje naša priča počinje, tamo gdje se uvijek vraćamo.”– stoji u priopćenju Emmezete koja je predstavila novu kampanju – dobrodošli kući.

– Želimo dobrodošlicu kući svima koji u žurbi ponekad zaborave što je to dom. Dom ne čine samo četiri zida i prostor između njih, već su to trenuci topline i sigurnosti, mjesto gdje zajedno rastemo, smijemo se i dijelimo sve – kažu iz Emmezete.