Makeover apartmana. Kvalitetno, mudro i na popustu

Niski je start za makeover apartmana. Odakle krenuti, u što uložiti, što kupiti, što se može odgoditi? U suradnji s dizajnerima iz Prime pripremili smo vam inspiracije, savjete i moodboarde sa shopping listom. I najljepše – linkove na namještaj na popustu do 50%

Kakve apartmane najviše volite? Ja uredne i čiste. I nipošto s bakinim namještajem, životinjskim uzorcima, zelenim i narančastim zidovima. Mislite da pretjerujem? Nažalost, ne. Gledala sam malo ponudu apartmana i iskreno se iznenadila. Još uvijek ima jako puno apartmana koji trebaju hitan makeover i prilagođavanje ukusu nove generacije turista.

Posebice, ako želimo produljiti sezonu, biti konkurentni, ne dampati cijene… biti u plusu i izvan sezone.

Kako sam i sama iznajmljivač, iz vlastitog iskustva znam da opremiti apartman nije lako – treba naći dobru granicu isplativosti, povoljan odnos uloženog i dobivenog, odabrati komade namještaja koji su trajni, izdržljivi i lako se čiste te biti po nečemu poseban.

Kako sve to pomiriti?

ZOLA KUTNA GARNITURA (LINK)

Moj prvi savjet je da isključite emocionalni odnos prema apartmanu i opremi te objektivno pogledate što treba zamijeniti. Sve što je dotrajalo, klimavo, zastarjelo, potrgano, poflekano… treba promijeniti.

Ulaganje u apartman treba gledati kao investiciju, a ne kao trošak. Zato dvije su opcije – ili odmah promijenite sve što treba (pa makar i digli neki manji kredit) ili stvari mijenjajte postepeno – prema hijerarhiji hitnosti i bitnosti.

A što je gostima najvažnije? Ono što prvo vide i ono što im je u dodiru s kožom. Dakle, veliki komadi namještaja i tekstili. Klimavi krevet, neudoban madrac, stari kauč, poflekane stolice, kupaonica… – neka budu na vrhu prioriteta, kao i svi tekstili – posteljina, ručnici, dekorativni jastuci.

Naime, već samo zamjena tekstila i dekoracija može napraviti veliko osvježenje i stvoriti dojam čistoće, urednosti i brige o gostu, a makeover možete napraviti i u fazama. Ako odlučite makeover raditi u fazama, važno je odmah smisliti kako želite da vaš interijer izgleda na kraju kada bude dovršen.

Tu će vam uvelike pomoći da si napravite moodboard i definirate boje, materijale, uzorke te ugođaj koji želite postići.

Naš savjet je da idete na neutralnost – kako boja, tako i trendova.

Naime, svi smo različiti i volimo različite stvari i stilove, no kod apartmana treba razmišljati o tome što voli većina – odnosno što će se svidjeti vašim ciljanim gostima.

A većina voli ili pak neće imati problem s neutralnošću – neutralnom paletom boja, prirodnim materijalima, mat površinama.

MOODBOARD 1 – SHOPPING LISTA JE NA KRAJU TEKSTA

Drvo, bež, sivo, bijelo, plavo, crno – s tom neutralnom paletom svidjet ćete se većini, a možda još i važnije – vaš apartman lakše će izdržati test vremena.

Uz to, i vama će biti lakše s vremenom postepeno mijenjati stvari kada imate neutralnu paletu boja i neutralniji stil uređenja.

Kako bismo vam u tome malo pomogli u suradnji s Primom pripremili smo vam tri moodboarda s konkretnim artiklima koje možete naći u Prima salonima diljem Hrvatske i u webshopu. Dobra vijest je da su artikli na popustu do čak 50% te da možete računati na izvrstan odnos cijene i kvalitete te modernog dizajna.

Idemo na konkretne odabire…

MOODBOARD 2 – SHOPPING LISTA JE NA KRAJU TEKSTA

Prvo, najvažnije je dobro i kvalitetno se naspavati, zar ne? Počnimo s krevetima.

Tapecirani boxspring kreveti u svaku će spavaću sobu, bilo da je riječ o apartmanima, kućama za odmor ili o domovima, unijeti dozu luksuza i elegancije. Dobra vijest je da većina boxspring kreveta iz Prime ima prostor za odlaganje, što je izvrstan prostor za dodatnu posteljinu i odlaganje rezervnih stvari.

Naši favoriti su modeli Makari i Rose koji su trenutno na popustu 31% i 39%. Kompletnu ponudu kreveta, ali i ostalog asortimana na popustu možete proučiti na Priminom letku (link).

MOODBOARD 3 – SHOPPING LISTA JE NA KRAJU TEKSTA

Kod kutnih garnitura i trosjeda za apartmane dajte prednost modelima koji imaju opciju razvlačenja u dodatni ležaj. Dodatni ležaj možete ekstra naplatiti, a cijena modela sa ili bez opcije razvlačenja je obično slična, tako da je taj ekstra novac zanemariv.

Naši favoriti su modeli Catania, Talin, Palmanova i Tomas s aktualnim popustima od 30% do 40%.

KUTNA GARNITURA CATANIA (LINK)

Kada smo kod stolova i stolica, naš je savjet da birate prozračnije i manje glomazne modele kako ne bismo zagušili prostor te oštetili podove. Naime, većina gostiju često miče stolove i stolice stvarajući si razmještaj koji im više odgovara, zato svakako birajte laganije modele koje će lakše nositi, a ne gurati.

Također, ne zaboravite ispod stolica i stolova staviti filceve protiv grebanja poda te ih često mijenjajte.

STOL EON (LINK)

Kad su stolovi u pitanju, naš favoriti su stolovi Aruna, Ikako, Bruno, Eon s gornjom plohom u boji drva. Drvo, čak i kada se malo pohaba i dalje izgleda šarmantno te blagovaonici daje topliji, ugodniji izgled.

Za stolice također, biramo laganije i prozračnije modele. Naši favoriti su Athena, Zara, Vita, Vanesa i Molino. Većina ovih stolica je na popustu od 30%, a akcija traje do 3. travnja 2024. godine u na webshopu i u svim Prima salonima.

Osim namještaja, u Primi je trenutno akcija i na kuhinje, madrace, jastuke te dekoracije.

Bilo bi lijepo promijeniti kuhinju, no ako zbog racionalizacije budžeta s nečim treba pričekati, onda naš je savjet je da to bude kuhinja.

Nikako nemojte štedjeti na madracima (jer se oni “kao ne vide”). Važno vam je da se gosti dobro i kvalitetno naspavaju, bez bolova u leđima zbog neadekvatnog madraca ili jastuka.

BOXSPRING KREVET ROSE (LINK)

Kada birate madrace za apartmane, naš je savjet da odaberete modele s džepićastom jezgrom, a naš favorit je madrac Dry Strong Plus koji je na popustu 50 posto te umjesto 548 eura, stoji 274 eura.

Gosti jako vole sjediti na balkonu, bez obzira na veličinu. Prima ima izvrsna rješenja baš za male balkone i terase. Stolci Ginerva i Hug te vrtni stol Eco vrlo su praktični jer ne zauzimaju puno mjesta, a i jednostavni su za pohranu jer se mogu slagati jedna na drugu ili jedan uz drugog.

STOL ECO (LINK)

Osim namještaja na popustu su i razne dekoracije s kojima ćete dobiti prepoznatljivost i dašak trendovskog izgleda.

Dobra vijest za iznajmljivače je da Prima sada nagrađuje vjernost svojih kupaca stoga se svakako učlanite u Prima klub u kojem svakom kupnjom ostvarujete pogodnosti. Dovoljno je samo da kod svakog plaćanja prodajnim savjetnicima pokažete svoju Prima karticu. Više informacija o Prima klubu potražite na stranici kluba.

  • MOODBOARD 1 – SHOPPING LISTA

Garnitura Alegra (LINK)

Ukrasni jastuk Homa (LINK)

Ormar – Julija spavaća soba (LINK)

Krevet Rose (LINK)

Kuhinja Amelia (LINK)

Vaza Ella (LINK)

Klub stolić Quadro (LINK)

 

  • MOODBOARD 2 – SHOPPING LISTA

Garnitura Aspen (LINK)

Ukrasni jastuk Sheila (LINK)

Ukrasni jastuk Sheila (LINK)

Ormar – Julija spavaća soba (LINK)

Krevet Rose (LINK)

Pomoćni stolić Roxie (LINK)

Stol Aruna (LINK)

Stolice Athena (LINK)

 

  • MOODBOARD 3 – SHOPPING LISTA

Trosjed Catania (LINK)

Krevet Makari (LINK)

Stol Eon (LINK)

Stolica Molino (LINK)

Dekorativni jastuk Rose (LINK)

Vaza Tunnel (LINK)

Stolna svjetiljka Lia (LINK)

Pomoćni stolić Round (LINK)