Kuća osnivača Falkensteinera preuređuje se u nešto jako posebno

Volimo obiteljske priče. Volimo kada netko živi to što radi i u to čvrsto vjeruje… I zato iako nemamo običaj objavljivati 3d-ove, danas vam pokazujemo jednu vizualizaciju koja se užurbano gradi i koja bi trebala biti gotova u lipnju ove godine.

Riječ je o rodnoj kući osnivača hotelske grupacije Falkensteiner koja se preuređuje u divan obiteljski hotel Falkensteiner Lido s ekstra zabavnim sadržajima za djecu.

Obiteljska kuća u Ehrenburgu u Južnom Tirolu, gdje su djetinjstvo proveli braća Erich i Andreas Falkensteiner, suvlasnici poznate hotelske kompanije koja danas zapošljava 2000 ljudi i ima 30 hotela diljem Europe, ove će godine dobiti kompletan redizajn i proširenje.

Naime, kuća u kojoj su Erichovi i Andreasovi roditelji Maria i Josef davne 1957. godine otvorili pansion s 9 soba, upravo doživljava ogromnu adaptaciju i značajno proširenje te će postati hotel Falkensteiner Lido, odnosno mjesto za vrlo poseban obiteljski odmor.

Što se sprema?

Vrlo inovativni i zabavni sadržaji za kompletnu obitelj u vrlo raznolikim vanjskim i unutrašnjim prostorima… Tu su Sky Adventure Park s fenomenalnim sportskim sadržajima na interaktivnom hotelskom krovu. Na njemu će biti Valo Jump – interaktivni svijet trampolina, nogometno igralište, staza Bobby Car, cjelogodišnja skijaška staza s liftom, klizalište, velika nebeska ljuljačka, staza za trčanje i još mnogo toga. Tu je i concierge za zabavu koji će gostima kreirati individualno prilagođene avanture i programe, a srce obiteljskog odmarališta je prošireno prirodno jezero i vodeni svijet Acquapura SPA & Water World.

Naime, u kompleksu se priprema prava adrenalinska atrakcija – najveći unutarnji tobogan u Italiji, od 120 metara, a osim obiteljskog tobogana, posebna atrakcija je i ogroman bazen s pješčanom plažom.

Hotel će dobiti 36 novih luksuznih dizajnerskih obiteljskih soba s ”Falky gnijezdom” – svaka će imati odvojeni prostor za roditelje i djecu, dok će postojeće sobe i restoran također biti redizajnirani.

Ekologija i održivost bit će na prvom mjestu, pa je tako naglasak na lokalnim sezonskim proizvodima. Gosti će imati priliku ubrati povrće u vrtu hotela, pa čak i uzgajati ga ako žele. U hotelu se nudi puni pansion plus, uz besplatna bezalkoholna pića.

I roditelji će moći bezbrižno odmarati jer će Falkensteiner Deluxe dječji vrtić biti otvoren šest dana u tjednu, a Baby and Falkyland obožavat će najmlađi gosti.

A što o svemu tome kaže osnivač Falkensteinera?

– Rođen sam u ovoj kući prije skoro 63 godine. Moj brat i ja djetinjstvo smo proveli u pansionu s devet kreveta, a mladost u kasnije proširenom hotelu. Oboje smo odrasli s gostima i naučili se odmalena gostoljubivošću. Naš “Dobrodošli kući” poprima još jednu dimenziju. S ljubavlju i strašću želimo stvoriti nešto veliko, Falkensteiner Lido kao jedinstveno obiteljsko odmaralište u Europi, a uz to želimo sačuvati dušu i povijest ove kuće, gdje je sve počelo. Veliki je to izazov – rekao je Erich Falkensteiner, predsjednik nadzornog odbora Falkensteiner Hotels & Residences.

Evo još par vizualizacija koje pokazuju kako bi to trebalo izgledati…