Što je najvažnije u stanu i gdje su greške najteže? Kupaonica

Predstavljamo vam O’live House, kuću u Bibinju sa šest apartmana i 11 kupaonica koju je uređivao naš arhitektonski studio Design House te u čijem je uređenju sudjelovao Grohe sa svojim ekskluzivnim proizvodima

Rijetko kad se hvalim. Pogotovo mi je neugodno kada nešto što mi radimo obiđe medije… Evo priopćenja od Grohea s projektom našeg kućnog dizajnersko-arhitektonskog studija Design House. I ne brinite, uskoro opet krećemo s Vodičem za apartmane i pričom o O’live projektu te svemu što se izdogađalo u međuvremenu. A sada citiram priopćenje:

SANJA BISTRIČIĆ

“Ova čudna godina iza nas naučila nas je presložiti prioritete u životu, a jasno razlikovanje bitnih i nebitnih stvari iznimno je važno i za uređenje interijera, bilo da se radi o vašem domu ili apartmanu za najam. Što je najvažnije u stanu i što, jednom kada ga uredite, sigurno nećete htjeti mijenjati idućih 10-15 godina? Odgovor je: kupaonica i kuhinja. I zato kada su kupaonice u pitanju – kvaliteta je na prvom mjestu, posebice kada su apartmani i kuće za odmor u pitanju. Nitko ne želi pozive ljutitih gostiju kojima je jeftina miješalica ostala u ruci i loše ocjene zbog tuša koji curi i prska na sve strane.

SANJA BISTRIČIĆ

U ova iznimno izazovna vremena kada je konkurencija sve veća, a gosti sve izbirljiviji, vrlo je važno napraviti razliku. Dobar dizajn, vrhunska tehnologija, garancija kvalitete, održivost, dugotrajnost… sve su to razlozi zašto se mnogi vlasnici apartmana odlučuju za Grohe. Pokazat ćemo vam O’live House kuću u Bibinju pored Zadra sa šest apartmana, te ukupno 11 kupaonica i wc-a koju je uređivao arhitektonski studio Design House.

SANJA BISTRIČIĆ

U ovom projektu O’live House vrlo je važno bilo stvoriti dojam luksuza i elegancije, pa čak i u onim apartmanima koji su jednostavniji te imaju tri i četiri zvjezdice, ali i stvoriti skladnu cjelinu kupaonica s ostatkom interijera.

SANJA BISTRIČIĆ

– Grohe se u ovom projektu pokazao kao idealno rješenje jer njihov široki asortiman nudi i basic proizvode po vrlo popularnim cijenama, ali i vrlo ekskluzivne linije i tehnologije koje su novitet i ekstravagancija na tržištu. U najmanji i najpovoljniji apartman s tri zvijezdice išli smo s linijom Eurostyle te tušem iz linije Tempesta Cosmopolitan System, dok su za skuplje, ekskluzivnije apartmane korišteni proizvodi iz linije Essence, a za najluksuzniji apartman oni iz dizajnerske serije Atrio.

SANJA BISTRIČIĆ

Kako bi apartmani dobili prepoznatljivost i karakter te Instagramičnost (koja je u turizmu također važna kategorija) boja miješalica pratila je boju uređenja detalja – objasnila je Boba Blašković iz studija Design House.

SANJA BISTRIČIĆ

Essence linija proizvoda posjeduje mogućnost izvedbe u raznim SPA bojama – zlatnoj, bakrenoj, crnoj, antracit… Na ovom projektu svakom apartmanu dodijeljena je jedna boja, tako da su mješalice u kuhinji i kupaonici usklađene s dekoracijama u mat ili sjajnoj verziji bakrene, zlatne, antracit i crne boje, što stvara dojam profinjenosti, elegancije, usklađenosti…

SANJA BISTRIČIĆ

– Jednostavnost korištenja i održavanja te mogućnost brzog čišćenja bio je vrlo važan zadatak i zato smo odabrali umivaonike, wc školjke, kadu, sudopere… s glatkim rubovima i poznatom Grohe keramikom koja ima zaštitne slojeve koji omogućavaju brzo čišćenje i vrhunsku higijenu. Svi umivaonici su nasadni iz Groheove Essence linije, u manjim kupaonicama su okrugli promjera 45 centimetara, a za veće kupaonice odabrani su ovalni umivaonici.

SANJA BISTRIČIĆ

Kao što smo naglasili, u apartmanima je održavanje čistoće vrlo važno, a još je važnije smanjiti si mogućnost popravaka tijekom sezone. Naime, iz iskustva, najčešći „kvar“ u apartmanima je polomljena wc daska. Iz tog razloga su u sve apartmane ugrađene daske sa soft close mehanizmom jer osim što atraktivno i elegantno izgleda, on zapravo čuva dasku od lomova uslijed nepažljivog korištenja.

SANJA BISTRIČIĆ

Također, zbog jednostavnosti korištenja i ugradnje u kupaonicama su ugrađene Groheove bijele tuš kade te nadgradni tuš-sistemi iz linije Euphoria. Za najekskluzivnije dvoetažne apartmane odabran je tuš iz serije EuphoriaSmartControl s velikom ružom promjera 310 mm. 

SANJA BISTRIČIĆ

U jednoetažnim apartmanima odabrana je Euphoria System 260 koja također nudi izniman spa efekt osvježenja – objasnio je arhitekt Dražen Banković iz Design Housea, dodajući kako gosti postaju sve izbirljiviji te da to vrijedi posebice za luksuznije kuće za odmor i apartmane od 4 i 5 zvjezdica, u kojima gostu treba ponuditi doživljaj.

SANJA BISTRIČIĆ

Sitnice se pamte. Detalji čine razliku. Sigurni smo da će gosti prepričavati da su u apartmanu u Hrvatskoj imali u kuhinji miješalicu iz koje je curila savršeno ohlađena voda s mjehurićima, idealna za koktel i ljetno osvježenje.

SANJA BISTRIČIĆ

Možda neće znati da je to legendarni proizvod Grohe Blue koji je dobio brojne svjetske nagrade za inovativnost, ali to je nešto što će pamtiti i što će možda biti jezičak na vagi da se ponovno vrate na isto mjesto, kažu stručnjaci, napominjući kako bi luksuzni apartmani, vile i hoteli uvijek trebali biti inspiracija te bolji i kvalitetniji od onoga što gosti imaju kod kuće.

SANJA BISTRIČIĆ

– uskoro više fotografija i objašnjenja –