Kolekcija rasvjete koja me osvojila. Collect lighting

Ferm Living je skandinavski brend koji je u 11 godina od male obiteljske tvrtke postao veliki proizvođač ne više samo sitnica za dom. Evo s čim me je ponovno osvojio – lijepo, pametno, praktično

Obožavam Ferm Living i vjerujem da nisam jedina. To je sada već globalna danska tvrtka sa zanimljivim dekoracijama za dom i sa snažnim online shopom i nizom prodajnih mjesta diljem svijeta.

Sve to razvili su u malo više od 10 godina, pod kreativnom energijom dizajnera Trinea Andersena koji je 2005. otvorio svoj grafički studio i počeo proizvoditi tapete.

FERM LIVING

Od tada do danas proizveli su stotine simpatičnih, zanimljivih i pametnih dekoracija za dom – prvo su krenuli s tapetama, šalicama, sitnicama za uređenje dječjih soba, a onda nastavili s konkretnijim komadima za dom.

FERM LIVING

Nedavno su razvili kolekciju lustera koja me potpuno oduševila. Da, puno ne pričam, pogledajte o čemu se radi…

FERM LIVING

Dakle, pravi mix & match po principu sve paše sa svime i sve se međusobno može iskombinirati.

Ali, vrlo važno – kombinacije su jednostavne i sve je vrlo lako naručiti.

FERM LIVING

Dakle, bira se zapravo samo grlo žarulje i sjenilo – a boja konopca i rozete je automatska prema boji grla žarulje koju ste izabrali.

Još jedna pametna stvar – paleta boja je napravljena tako da sve paše sa svime – nekoliko nijansi roskastih, plavičastih, sivkastih, zlato, bijelo, crno… Koju god kombinaciju boja izabrali, ne možete pogriješiti jer je sve izbalansirano, a ista priča je i sa sjenilima.

FERM LIVING

Postoji nekoliko različitih modela – od metalnih velikih i manjih modela do klasičnih zvonolikih sjenila ili modela od opalnog stakla.

Puno je modela i boja i to ponekad nije dobro za prodaju jer kažu stručnjaci, ljudi se teško odlučuju kada ima previše mogućnosti.

No, ono što mi se čini da je Ferm living postigao je da uistinu svaka kombinacija izgleda dobro, pa što god odlučili nećete puno pogriješiti. Ako i pogriješite za stotinjak eura možete kupiti neko novo sjenilo ili novo grlo u nekoj drugoj boji.

FERM LIVING

Dobro čak izgleda i kada se stavi samo žarulja, bez sjenila, a žarulja je s klasičanim grlom E 27, snage do 60 W – dakle uz današnju LED tehnologiju zaista se već s jednim lusterom može osvjetliti prostor.

FERM LIVING

Cijena je vrlo normalna, od 80-ak eura za luster samo sa žaruljom, do 150 eura za kombinaciju s manjim sjenilima ili oko 250 s kombinacijom s velikim metalnim i staklenim sjenilima…

I da, prije par godina i hrvatski dizajneri iz Grupe su napravili nešto slično – riječ je o ILI ILI lampi koji također volimo… Evo i podsjetnika na tu lampu.

GRUPA PRODUCTS