Kako uskladiti interijer? S tapetama koje međusobno pašu.

Dizajnerica Josipa Maras izbacila je novu kolekciju tapeta. Pardon, paketa

Najljepši interijeri su oni koji pričaju istu priču. Vizualno su usklađeni i uvijek se jedna ideja i koncept proteže kroz sve prostore. Obično se to materijalizira tako da se materijali, boje i teksture međusobno usklađuju. Pločice su usklađene s parketom i tkaninama u prostoru, a one su pak usklađene s bojama furnira te zidovima i tapetama.

Malo je onih koji nepogrešivo imaju taj osjećaj za sklad, a jako puno onih koji bi htjeli da im je prostor usklađen…

Upravo to inspiriralo je dizajnericu Josipu Maras da osmisli dizajnerske pakete tapeta koje međusobno izvrsno pristaju jedna s drugom.

– Novost iz naše radionice tapeta STUDIJO Wallart dolazi u obliku dizajnerskog paketa koji se sastoji od vodeće umjetničke tapete koja je upotpunjena bazičnim, izvornim tapetama. Te bazne tapete s dizajnom, teksturom i bojom prate cjelokupan interijer, stvarajući vizualni sklad – kaže dizajnerica Josipa Maras, objasnivši kako je pakete podijelila u nekoliko kategorija – basic terazzo, basic mramor, basic lan, basic baršun te ih je moguće koristiti kao “glavne tapete” ili sekundarne koje se stavljaju na neke manje dominantne zidove.

– Riječ je o bazičnim, iznimno prilagodljivim tapetama jednostavnog dizajna koje se diskretno vežu za snažniju tapetu ili vladaju zasebno u minimalistički uređenim interijerima. Bazične tapete najčešće imitiraju različite vrste tkanina kojima se grafički naglašava njihova boja i tekstura, pa tako imamo mnogo opcija izrade tapeta na deluxe lanenoj tapeti debljine 300 g/m2, te mnogo uzoraka i boja terazza i mramora koji se izrađuju na tapeti sa završnom glatkom teksturom koja podsjeća na keramiku ili mramor – kaže Josipa, dodajući kako je cjelokupan dizajnerski paket u potpunosti custom made proizvod u kojem klijenti određuju vizual tkanine, dimenzije površina te boje prema paleti iz RAL karte.

I kada pogledate Josipinu stranicu i kada vidite koliko ona u svojoj ponudi ima divnih novih tapeta, jasno vam je zašto je napravila pakete. Lako se čovjek pogubi u svoj toj ljepoti…

Uživajte u Josipinim tapetama