Još jedan divan hotel u Crnoj Gori

Crna Gora i turizam. Priča za sebe. Po mnogima nagurano, preizgrađeno, nedopustivo… Dalo bi se pričati o tome, ali da se pričati i o pozitivnim primjerima. Evo jednog… Prvi Falkensteiner u Crnoj Gori

Slijećemo u Dubrovnik. Po nas dolazi limuzina i vodi nas u Aman na Sveti Stefan. Pričala sam vam o našem boravku, ali nisam o mom dojmu Crne Gore. Prvi put u životu sam u Crnoj Gori, iako sam jako puno čitala, gledala, proučavala…

Falkensteiner Montenegro

Prvi dojam je fantastičan. Divna priroda, čempresi, crnogorična stabla, planine i gore… A onda odjednom naselje. Jedno, pa drugo, pa treće i tako cijelo vrijeme – ne znajući koje mjesto si napustio, a u koje ušao.

Falkensteiner Montenegro

Vozimo se doslovno 30 na sat, limuzina se muči vozeći tako sporo. Moje kolegice koje se voze samnom u autu užasnute su preizgrađenošću. Hotelima, mastodontskim građevinama, količinom betona, stakla… Sva sreća da mi to nismo dopustili na svojoj obali – apartmanizacija i neboderizacija.

Divlji Monte Carlo, Nica, Cannes, po mom mišljenju. Jednako preizgrađena, ali ipak manje uređena i manje planski napravljena.

Falkensteiner Montenegro

Gmižemo po cesti i jedan plakat jako mi bode oči – Falkensteiner Hotel Montenegro Comming soon. Doslovno na svakom koraku.

Dobila sam fotke, evo kako izgleda iz blizu…

Naime, riječ je o upravo renoviranom hotelu s 4 zvjezdice kojega je preuzeo Falkensteiner, a smješten je iznad slikovite pješčane plaže u Bečićima nedaleko od Budve.

Falkensteiner Montenegro

Glavna atrakcija su mu Royal Suites – prava skrivena intimna oaza koja će razmaziti i najzahtjevnijeg gosta. Odvojen ulaz, privatna recepcija, šest prostranih i prekrasnih apartmana od kojih su neki dvoetažni i imaju privatnu saunu i jacuzzi, uz pogled na more za pamćenje.

Falkensteiner Montenegro

Paleta boja crnogorskog primorja i boja narodne nošnje poslužila je kreativnoj direktorici Falkensteiner grupacije Bei Mitterhofer i njezinoj suradnici Dejani Marković iz tvrtke Arhitekt De-sign kao inspiracija. Zlatno žuta boja sunca koja priziva toplinu i vedre osjećaje pojavljuje se na detaljima interijera kao dominantna boja. Pridružuje joj se tirkizna boja mora, koja asocira na opuštajuće momente i veselu atmosferu.

Falkensteiner Montenegro

– Ti se tonovi nalaze na plišanim materijalima, zlatni i bakreni podtonovi na metalu, a na terasama hotela i otvorenim barovima dominiraju prirodne boje i materijali. S obzirom da je samu unutrašnju arhitekturu postojećeg hotela bilo nemoguće mijenjati koristili smo najviše tekstil i velike predmete kao što su lampe i zavjese te razigrane tepihe sa kojima smo postigli toplinu iz slogana Welcome home koju Falkensteiner hoteli njeguju – pojašnjava Dejana Marković.

Falkensteiner Montenegro

Posebnu brigu Falkensteiner pokazuje u svojoj SPA usluzi. Koncept Acquapura SPA, u prijevodu čista voda, temelji se na cijelom nizu signature tretmana koji se baziraju na pročišćavanju tijela i duha ljekovitim benefitima vode potpomognute snagom lokalnih biljaka. Ovdje vas očekuje pravo opuštanje u dvije parne kupelji, finskoj i biljnoj sauni. Tu je i širok spektar masaža i kozmetičkih tretmana, kao i posebno opremljen hidromasažni bazen.

Falkensteiner Montenegro

– Od ove godine, pored hotelske privatne plaže, Falkensteiner Montenegro će gostima predstaviti i novo uređenje vrta s novim vanjskim bazenom. Panoramski bazen s velikom terasom za sunčanje nudi idealne uvjete za osvježenje tijekom toplih ljetnih dana u kombinaciji s odličnim pogledom – izjavio je Marko Ilić, generalni menadžer hotela.

Falkensteiner Montenegro

Evo fotografija hotela…