Jedan stol za sve uzraste. Upoznajte Moll

Radni kutak postao je praktički najvažniji kutak u domu, ne samo za školarce. Kako odabrati radni stol koji se može nositi sa svim izazovima današnjeg doba?

I koji vam je put da ste u izolaciji? Ja više ni ne brojim. Vrtić, škola, online nastava, online sastanci… više ni ne brojim koliko smo dana proveli za mojim kompjuterom, umjesto u školi, vrtiću, na normalnim sastancima uz šalicu kave.

Tješim se s rečenicom “i to će proći”, ali ono što ostaje je radni kutak koji može odgovoriti svim izazovima.

Ulaganje u kvalitetan radni stol i ovog se puta pokazalo kao iznimno važno, a spasitelj naše situacije s premalo prostora i previše korisnika za jednim stolom je Moll Champion stol. Naime, i sami znate koliko klinci brzo rastu i kako samo par mjeseci napravi razliku u jednom konfekcijskom broju. Isto tako znamo da djeci nije udobno na stolovima normalne visine od 75 centimetara. Neudobno i nepravilno sjede, noge im vise sa stolice, a zato se stalno nešto migolje, savijaju, premještaju…

I upravo zbog toga djeci treba dječji radni stol i stolac, a ne posudba velikog radnog stola od mame ili tate.

Naime, istraživanja pokazuju da djeca postižu puno bolje rezultate kada imaju optimalne i ergonomske uvjete za učenje. I upravo zbog toga danas ću vam pričati o Mollu i njihovim legendarnim stolovima koji rastu zajedno kao i djeca.

Zašto je to važno? Ispričat ću vam na svom primjeru – zato što trenutno kupujemo već četvrti krevet za našeg 7-godišnjaka i treći za 6-godišnjaka. Kada smo prvi put kupili krevet za djecu, nismo uopće razmišljali o tome koliko djeca brzo rastu te da par godina jako brzo prođe. Nismo razmišljali o tome kako se možda više isplati kupiti malo skuplji ili veći krevet koji se može nadograditi i mijenjati s godinama, nego svakih par godina kupovati novi krevet, madrac, podnicu… Uopće ne želim ni spominjati ekološku dimenziju tog problema.

No, upravo iz tog razloga, kada je trebalo nabaviti radni stol za našeg prvašića, sjetila sam se ove greške i odlučila se za namještaj koji raste zajedno s djecom, odnosno za Moll Champion stol i Moll stolicu Scooter.

Da, to je skuplje rješenje… no vjerujte mi, teško je zamisliti da se to uopće zove stol, prikladniji naziv bi bio – stroj.

Zašto? Zato što je ovaj stol pravi transformer. Vrlo lako ga možete prilagođavati po visini, tako da se može koristiti kroz cijelo djetinjstvo. Jedan stol za crtanje i pisanje zadaće, ali i za rad odrasle osobe. U našoj obitelji i u trenutnoj situaciji to znači da jedan stol može poslužiti svima nama – od predškolarca i školaraca do nas odraslih.

Da, teško je raditi i učiti od doma, a ponekad je strašno važno promijeniti perspektivu, pa makar to značilo da sjednete na tuđi radni stol.

Druga važna značajka ovog stola je što mu se može mijenjati nagib. Laganim potezanjem sajli za podizanje ili spuštanje, možete regulirati nagib koji vam odgovara za pisanje, čitanje ili rad na kompjuteru.

Kada smo kod dodataka i različitih modela korištenja, onda moram reći da je ovaj stol uistinu zaslužuje naziv Champion.

U sebi ima nevidljivu magnetnu šipku i ravnalo pa vam stvari ne padaju sa stola. Ima policu za kablove, te zamjenjive boje nogu. Naime, u setu dobivate i kartončiće s raznim bojama, tako da možete sami mijenjati izgled nogu stola.

Postoji više osnovnih modela stola, kao na primjer stol s mogućnošću da se podiže samo njegov lijevi ili desni dio.

Može se nadograditi s plitkom izvlačnom ladicom s naboranom podlogom za bojice te s ladičarem, lampom, policom ta knjige… te mnoštvom drugih dodataka.

I sada nakon ovog, ti imaj običan stol. Možda je sada jasnije zašto se svi otimamo za rad na ovom stolu. Moll stolove možete razgledati u dućanu Male stvari te na njihovim stranicama (link).

I za kraj, evo par fotkica kako uklopiti isti stol u “odrasli” ili “dječji svijet”.