Izašao je novi broj Kreativnog doma, evo kako smo ga stvarali

Koje ludo vrijeme. Još prije tjedan dana šetali smo već u kratkim rukavima, a sada opet kao da se vratila zima. No, tako vam je meni i inače. Svako godišnje doba traje po nekoliko puta… Razlog? Snimanje editorijala za magazine i reklame.

Naime, maštam da jednom usred ljeta radimo ljetni editorijal, a usred zime zimski. No, kada radite editorijale za magazine, časopise, reklame… nikada nije tako. Mjesecima prije ljeta “glumite” ljeto kako bi se sve do početka pravog kalendarskog ljeta stiglo pripremiti. Jednako tako, Božić je na snimanjima obično u 9. ili 10. mjesecu.

Ali ima to i prednosti. U radosti dekoriranja možemo uživati dulje. I to mi je genijalno. Lijepa strana posla.

Naime, pričala sam vam da u suradnji s Lesninom i ekipom iz Nišnih medijskih sadržaja već godinama zajedno stvaramo magazin Kreativni dom. Kreativni dom je magazin koji pokazuje trendove, novitete i inspiracije za uređenje doma. Sve što u njemu vidite možete nabaviti u Lesnini, a izvrsna je stvar što je i besplatan te ga možete preuzeti online ili u svim Lesnina salonima.

Tema novog broja je “Kuća za odmor u soft minimal stilu”. Riječ je o stilu koji će se zasigurno svidjeti minimalistima, ali i ljubiteljima klasike jer sjedinjuje ta dva stila unoseći u prostor mir, sklad, eleganciju, bezvremenost.

Tema ovog broja je i “Dnevni boravak na otvorenom”. Naime, s lijepim vremenom naši dnevni boravci kao da sele na balkone, terase, vrtove… Bez obzira na veličinu, smještaj, budžet, napravili smo vam inspiracije kako stvoriti oazu u kojoj možete uživati cijelu sezonu.

Kad smo kod približavanja sezone – neizbježni su i apartmani. Napravili smo vam prijedloge kako sa sitnim detaljima – poput jastučića, ručnika, lijepo složenih ubrusa, ogrtača… možete stvoriti elegantan ugođaj poput u hotelu od pet zvjezdica.

Detalji čine čuda. Samo ih treba pomno odabrati i namjestiti u skladnu cjelinu. Upravo zato pripremili smo teme o hit bojama, materijalima, uzorcima, teksturama…

Jednu temu posvetili smo i stilu koji je u modnom svijetu vrlo primjetan, a polako seli i u interijere: “Old money stil”. Kako ga postići, a ne pretjerati? Kako ostati otmjen i odmjeren, a opet “mirisati” na luksuz?

Pronašli smo vam puno prijedloga i ideja, ali i savjeta koji će vam pomoći da i sami stvorite svoj dom iz snova.

Kako nam je bilo na snimanju?

Izvrsno! Kao i uvijek. Mjesto radnje je Istra, vila u blizini Pazina. Naime, ova vila nam se svidjela jer ima divan bazen i jako puno različitih podloga za snimanje. Njezini kasetirani zidovi bili su savršeni za kulisu o mint boji te pokazali kako već samo jedan hrabar komad namještaja, poput žute fotelje, može unijeti u dom radost i upečatljivost.

No, napravili smo još jedan zanimljiv eksperiment. Isti dnevni boravak s istom bojom zidova, podom, prozorom, zavjesama, tepihom… poslužio je za snimanje teme “Kada sofa napravi makeover”. Kako izgleda isti dnevni  boravak, samo s drugom garniturom u narančastoj, sivoj, zelenoj, plavoj, antracit, boji? Iznenadit ćete se kako jedan komad namještaja može unijeti veliku promjenu…

Stavljam vam link na magazin Kreativni dom i još par radnih fotki sa snimanja.