Ipak, ovo moram podijeliti s vama. O’ divan ljetni party.

Ne volim samopromociju, hvalisanja, ali ipak htjela bih vam nešto pokazati… Ovako smo mi uživali na O’Cool radionici tijekom vikenda

Svi koji me poznaju znaju da ću rado podržati svakoga tko radi nešto dobro. Rado ću se naći s njim, popiti kavu, popričati, pogledati njegov rad, prenijeti priču, strast… Uostalom, to je moj posao zadnjih 12-13 godina. Pomagati drugima, pokazivati lijepe stvari, ukazivati na razne ljepote, stvari koje mislim da bi bilo dobro znati, čuti za njih, vidjeti…

Maja Danica Pečanić

Isto tako, svi koji me poznaju znaju da ne volim samopromociju, hvalisanja, PR bez pokrića… I zato valjda teško i rijetko pričam o svojim uspjesima i prešućujem mnoge projekte na kojima radim.

Maja Danica Pečanić

Zato sam vam prešutjela jako puno toga o O’snovi. Sad kada je priča o O’snovi sasvim spontano izašla u mnogim važnim lifestyle medijima, pohvalit ću se i reći da je to projekt kojeg smo nedavno pokrenule moja prijateljica Ana Horvačić Debić s bloga Mjesto za kavu (uz to i profesorica na Medicini i suvlasnica škole za strane jezike Sputnik grupa) te ja u želji da organiziramo svoje i tuđe snove.

Maja Danica Pečanić

Jedan od tih prvih naših zajedničkih snova bilo je dovesti Nevenu Zelunku Cvijetić s bloga Hleb i lale u Zagreb da kuha, poučava, priča, inspirira nas o ležernim, opuštenim, ljetnim partijima… i da napravi ljetnu food&lifestyle radionicu o sladoledima i osvježenjima.

Maja Danica Pečanić

Drugi san je bio da sve to fotka u svakom smislu sjajna Maja Danica Pečanić, a treći da Ana kuha s Nevenom, a ja da to stiliziram. Četvrti san bio je da razmijenimo iskustva i da upoznamo nove drage ljude koji uživaju u istim stvarima kao i mi.

Maja Danica Pečanić

I uspjele smo. 4/4. Još uvijek treperim od uzbuđenja.

Maja Danica Pečanić

I kako je to izgledalo u petak?

Maja Danica Pečanić

Našle smo odmah savršenu lokaciju u gradu. Dovoljno blizu, a opet daleko od gradske vreve, finu, čistu, a opet pomalo hipstersku i potpuno neisfuranu. Riječ je, naime, o B&B-u Lobagola na početku Bosanske, mjestu s predivnom terasom i savršenim pogledom, ali i stolcima o kojima bi se dao napisati jedan super zanimljiv tekst.

Maja Danica Pečanić

Terasa u Bosanskoj bila je divan okvir da krenemo ostvarivati svoje druge snove…

Maja Danica Pečanić

Kako zamišljam savršen ljetni party? Bjelina, prozračnost, ljetno poljsko cvijeće, lijepi tanjuri, vaze, bakin stari servis za kavu, bijele i prozirne posudice, laneni stolnjak, zlatni i bakreni beštek, puno finog voća, slanih i slatkih zalogaja, finog pića… i heksagoni.

Maja Danica Pečanić

Da, Ana i ja ostvarile smo si još jedan san i napravile podloške od mramora u obliku heksagona. Same smo ih dizajnirale, odredile dimenzije, vrstu obrade i zamolile njezinog ujaka da nam ih izradi… Oduševljena sam kako je ispalo. Evo ih. Divni za fotkanje, praktični za posluživanje.

Maja Danica Pečanić

No, naravno koliko god bio važno kako stvari izgledaju na fotografijama, važnije je kakve one jesu uživo i zato nevjerojatno sam sretna zbog svega što sam vidjela, čula, okusila, doživjela…

Maja Danica Pečanić

I zato sam presretna što smo se predobro proveli, nasmijali, zabavili… i što sam upoznala toliko divnih, kreativnih, novih ljudi… Još sam malo pod dojmom i zaista svima hvala koji su na bilo koji način sudjelovali u našoj organizaciji snova.

Maja Danica Pečanić

Sto ideja mi pada na pamet i već znamo što ćemo uskoro opet raditi i stilizirati. Ali ipak, neću biti hvalisava i zato ću samozatajno pustiti da uživate u djeliću onog što se u petak navečer odvijalo na uglu Bosanske i Ilice.

Maja Danica Pečanić

A sada uživajte u fotkama Maje Danice Pečanić koja je baš savršeno dočarala atmosferu tog savršenog petka…