Interijer koji ponosno zaslužuje Grand Prix

Danas vam pokazujemo interijer obiteljske kuće u Tel Avivu koji je dobio glavnu nagradu za interijer na Big See awards

Potpuno sam bez teksta. Toliko elegancije, finih detalja, vizualne usklađenosti… a opet savršena jednostavnost, prirodnost, običan tlocrt… Uopće me ne čudi što je upravo ova kuća u Tel Avivu dobila nagradu Granx Prix BIG SEE awards u kategoriji interijer.

Evo što o kući kaže arhitektica Tal Goldsmith Fish.

– Na svakom projektu kojeg radimo, pokušavamo da karakter vlasnika ocrtava dizajn interijera. U ovoj kući vlasnici su htjeli miran, meditativan prostor koji odiše prirodom, staloženošću, jednostavnošću. Iz tog razloga naše smjernice za dizajn uključivale su paletu svijetlih boja, prirodne materijale i ponavljajuće osnovne geometrijske uzorke. Za stvaranje prirodnog i smirenog interijera, jako je važno i dnevno svjetlo – ispričala je arhitektica dodajući kako je su velike staklene stijene i mnoštvo dnevnog svjetla jako utjecali na stvaranje prirodnosti.

– Za cijelu kuću koristili smo drveni pod od dimljenog hrasta, zajedno sa svijetlim jednobojnim namještajem i rasvjetnim elementima. Za stepenice i ogradu koristili smo bijelo obojene tanke željezne ploče. Kako bismo odvojili stubište od dnevnog boravka a zadržali vezu između te dvije zone, dizajnirali smo šest metara visoke drvene žaluzine, smještene unutar kosog drvenog okvira – objašnjava arhitektica.

Četvrtasti uzorak drvenih vrata pojavljuje se na još jednom mjestu u kući. Riječ je naime, o media roomu koji se nalazi s druge strane stepenica, a koji je također omeđen s drvenim vratima s četvrtastim uzorkom. Ova vrata su zaokretna i mogu se otvarati ili zatvarati po želji.

Jedan od najatraktivnijih dijelova kuće je veliki prozor u dnevnom boravku s integriranom klupicom za sjedenje. Klupica služi za odmor, držanje dragih predmeta te stvara ugodan prostor na granici između unutarnjeg prostora i vanjskog bazena.

Uživajte u ovom jedinstvenom interijeru te fotografijama Amita Gerona, a za one koji žele više, pogledajte ostale sjajne projekte arhitektice Tal Goldsmith Fish.